Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Bewaren en serveren van een Alsace wijn.

Gepost op 27/04/2009 om 21:25 door Carl in de rubriek algemeen.

We hoeven niet altijd te wachten voordat we de volle rijkdom van een Alsace wijn kunnen genieten: na 6 maanden tot 5 jaar zijn ze op dronk. De grote millésimes (wijnjaren), de Grands Crus, de Vendages Tartives en de Sélections de Grains nobles worden wel beter naarmate ze langer bewaard worden in een kelder die niet te droog en niet te vochtig is.

Bepaalde druivenrassen vertonen soms een lichte tinteling. Deze wordt veroorzaakt door het vroegtijdig bottelen, waardoor alle kwaliteiten van de wijn behouden blijven.

In elk geval moeten de wijnen liggend bewaard worden bij een temperatuur tussen 10 en 15°C.

De aanwezigheid van eventuele wijnkristallen op de bodem van een fles is een geheel natuurlijk verschijnsel en is vaak een teken van grote finesse.

Voor een Alsace en een Alsace Grand Cru ligt de ideale temperatuur tussen 8 en 10°C. Voor een Crémant ligt deze iets lager, namelijk tussen de 5 en 7°C.
De smaak, het bouquet en de finesse van de wijn ontplooien zich het best in een tulpvormig glas met een lange steel. De Crémant komt het meest tot zijn recht in een lange, slanke, kristallen flûte.
De aroma's komen het best tot hun recht in glazen die niet helemaal gevuld zijn.

Prettige Tasting!

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese