Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Telavi Wine Cellar (Belra)

Gepost op 16/02/2009 om 19:41 door Jeffrey in de rubriek algemeen.

Het wijnbedrijf Telavi Wine Cellar werd opgericht in 1915. De eerste wijngaard werd in het dorp Kondoli, in het hart van de wijnstreek Kakethi, in dat jaar aangeplant. De wijngaard werd vernietigd door de communisten en later opnieuw aangeplant. In 1997 ging het bedrijf een nieuw tijdperk binnen wanneer het nieuwe management het wijnmaakproces indringend veranderde door het bedrijf volledig opnieuw in te richten met gloednieuwe moderne en gesofisticeerde machines. Hiermee namen ze het beste wat de Europese ervaring hen te bieden had en combineerden ze dit met de nationale Georgische wijnmaaktradities.

De filosofie van T.W.C. is gebaseerd op tradities van de originele Georgische wijnboeren, Marani genoemd, welke is: "Een gewijde plaats voor iedere Georgiër is daar waar de druivenoogst wordt verzameld, waar deze van steeltjes en blaadjes wordt ontdaan en waar de druiven worden gekneusd en geperst. Op de plaats waar het druivensap uiteindelijk wordt opgeslagen in vaten, kveri. Op die plaats wordt het druivensap getransformeerd in een gezegende vloeistof: Georgische wijn."

T.W.C. heeft elke stap in het productieproces in eigen handen, van wijnstek tot en met het bottelen van de wijn. Steeds zeer veel zorg voor kwaliteit en werkend met een blik in de toekomst zijn de troeven van TWC die het bedrijf het meest vooraanstaande van Georgië maken en een referentie voor alle andere.

Zo hebben ze hun eigen plantenkwekerij waar elk jaar 500 000 gegriffelde stekken afkomstig van 400 verschillende druivenvariëteiten gekweekt worden. Het entingsmateriaal is gebaseerd op de beste klonen.

De wijngaarden krijgen een professionele verzorgingen en bevinden zich in de drie belangrijkste appellaties: Tsinandali voor de witte wijnen, Mukuzani en Kindzmarauli voor de rode, andere appellaties zijn: Vazisubani, Akhasheni, Kvareli en Napareuli. De nabijheid van de bergen veroorzaakt sterke schommelingen in temperatuur. Zonnige dagen en koele nachten verzekeren perfecte omstandigheden voor het rijpen van de druiven.

Met dank aan belra voor het ontvangen van dit artikel.
Bezoek zeker ook eens www.belra.be.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese