Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

We openen een fles Slavyantsi

Gepost op 07/12/2010 om 19:06 door Carl in de rubriek algemeen.

Mogelijks benieuwd, uit welke terroir we deze keer over hebben - we denken uw goedgeraden antwoord reeds te horen : Bulgarije.

Vinex Slavyantsi is een van de oudste (19 eeuw) en meest beroemde kelders uit Bulgarije. Op het einde van de 19 eeuw sleepten zij reeds gouden medailles in de wacht tijdens de internationale wedstrijd van Brussel met hun befaamde Chardonnay ' Sungurlare'. Vandaag winnen hun wijnen veelvuldig gouden en zilveren medailles op de wedstrijden 'Chardonnay du monde' en Mundus Vini.

Het domein is meer dan 600 hectare groot. De ene helft ervan is in private handen , de andere helft maakt deel uit van een coöperatieve. De kelder bevindt zich in het oosterlijk deel van de Rozenvallei , dichtbij de Zwarte Zee met klei-zandgrond en kalkondergrond.Hun witte en rode wijnen zijn gewoonweg fantastisch en de keuze van de assemblages is van een uitzonderlijke finesse voor Bulgarije. Kwaliteit is hun grootste zorg en zij richten zich op biologische wijnen. De druiven voor hun basiswijn LEVA worden met de hand geplukt in kleine kisten. Deze perfect evenwichtige wijn is een van de 10 best verkochte witte wijnen in de Scandinavische landen .

Invoerder voor Belgie : Texavino


Dec 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese