Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Groeten uit Florence (It)

Gepost op 07/06/2011 om 19:42 door Carl in de rubriek algemeen.

Tussen Florence en Siera vinden we nog een goed stuk Toscaanse wijn van de heuvels uit Chianti. Weelderige wijngaarden sieren het landschap - waar de sappen van de stokken in verscheidene flessen in vormen van botteling geraken. De bollebuik-flessen met stro of de ronde 'fiashi' zoals de Italianen dit heten , wie kent dit niet ? Wijn koesteren is wel leuk - om achteraf de fles met een kaars te voorzien - romantisch kan het niet beter. Wat echt te ontdekken valt in de fles , is slechts een lichte magere (fruitige) kerswijn met Sangiovese en Canaialo, echt niet om mee te pronken.


De concurentie doet het beter, zodat de vooruitstrevende wijbouwers toch moesten zoeken naar Chianti Classico met 20 % Bordeaux of andere blends.


Alomtegenwoordig met Cabernet Sauvignon , rijpingen van drie jaar op eik - botteling in een normale fles , met etiket 'Riserva' doet het (soms) beter. De Romantiek blijft om te kiezen - werkelijk maak uw keuze - bij de befaamde wijnbouwers.


MEI 2011 DECA copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese