Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

11 ste Foire-du-vin te Roeselare - rechtstreeks met de Franse wijnbouwers .

Gepost op 07/10/2014 om 21:25 door Carl in de rubriek algemeen.

Afspraak met zijn allen op 17-18-19 oktober 2014 voor de 11-de editie van Foire du Vin - Roeselare. Het rechtstreeks contact van de Franse wijnbouwer . 55 à 60 exposanten uit alle wijnstreken van Frankrijk verwelkomen u dan opnieuw op deze wijnbeurs om u hun wijnen voor te stellen.

Onze vaststellingen en getuigenissen :


De wijnbeurs die na 10 jaar al de grootste pluimen verdiend van :

- Zeer mooie locatie en gemakkelijke parking.
- Groot kuiergehalte en gezelligheid.
- Eveneens te bereiken via het NMBS station van Roeselare en slechts een 150 meter stappen.
-Alle wijnstijlen van mousserende wijnen o.a (Champagne , Crémant ) - stille witte-, rode-, rosé-wijnen uit alle richtingen van Frankrijk.

-Culinaire bijzonderheden die nergens te vinden zijn.

-Mooie wijnstandjes met informatiegegevens van de wijnbouwer, kaarten en fotomateriaal.

We laten de organisator aan het woord :


Elke wijnliefhebber met eender welk niveau van wijnkennis, kan via een direct contact met de wijnbouwer
op een aangename en educatieve manier
een ruim aanbod te laten ontdekken
van lekkere wijnen met een goeie verhouding prijs-kwaliteit.


Op de Foire du Vin kunt u vrijuit proeven en vergelijken, en vragen stellen aan de wijnbouwer. Zo ontdekt u de mens en het verhaal achter uw favoriete wijnen. En wat u lekker vindt kunt u kopen en meteen meenemen.

De exposanten op de Foire du Vin zijn allemaal kleine, onafhankelijke wijnboeren met veel liefde voor het vak en met een heel goede verhouding prijs/kwaliteit. Meestal hebben ze een kleinschalige productie, die ze zelf en zonder tussenpersonen in de handel brengen. Voor een groot deel van onze exposanten is de Foire du Vin de enige manier om hun wijnen in Vlaanderen aan de man te brengen.

Foire du Vin wil méér zijn dan alleen maar een beurs met een puur commercieel opzet. We promoten het direct contact met de wijnboer en we hechten veel belang aan het informatief karakter en aan wat de Fransen zo mooi de "convivialité" noemen, de gezelligheid.

Op de Foire du Vin verneemt u uit eerste hand het hoe en waarom van uw favoriete wijn, er is voldoende aanbod om te kunnen vergelijken, onze exposanten pushen niet om u toch maar zo veel mogelijk te doen kopen, de sfeer op de beurs is hartelijk en ontspannen, er zijn geen overvolle gangen en op elkaar gedrukte stands, u hoeft niet te sleuren met uw aankopen, .... Kortom, we doen er alles aan opdat uw bezoek aan de Foire du Vin een interessante én een aangename ervaring wordt.Ook nieuw dit jaar : Exposant GT Gascogne (foie gras, eendeborst, eendelever, ...) biedt nu ook de bezoekers de mogelijkheid om ' s middags te lunchen en biedt een lunch aan 14 euro (keuze uit 5 gerechten) en een driegangenmenu aan 22 euro. De wijn breng je zelf mee !

openingsuren :
vrijdag 14 u - 21 u
zaterdag 11 u - 20 u
zondag 10 u - 18 u


Locatie
Fabriekpand Veldstraat te 8800 Roeselare


Inkom : 6 EUR (glas inbegrepen) Glazen afzonderlijk te koop aan de ingang (2 EUR)Een bewijs van hoogstaande kwaliteiten, is een jaarlijkse aankoop vanwege onszelf bij diverse wijnbouwers. Dit kunnen wij als specialist meedelen. Vrijblijvend kan je ons vergezellen bij ons bezoek op vrijdagnamiddag - en zondagnamiddag - voor een eventuele hulpje. Vrijblijvend uw aankoop. Wij maken geen deals voor persoonlijke gages. Nooit of never. Dit voor onze service en snelle curcus. Met onze badge Wijnton.be kan je ons herkennen.


Website om vooraf uw bezoek voor te bereiden : www.foireduvin.be

GRATIS KAARTEN - ONZE PRIJSKAMP


AFGESLOTEN -
Winnaars kregen al melding in hun mailbox.Naamlijst zal hier verschijnen.
Mail : uw vragen- onze diensten :

carldevriese@hotmail.com


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese