Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Vigne de l'Enfant Jésus Premier Cru (Beaune) (Fr)

Gepost op 29/03/2009 om 10:27 door Carl in de rubriek algemeen.

Een uitzonderlijke rode fles, te vinden in Frankrijk, met een duur kostenplaatje : Bourgondië

Deze premier Cru wijngaard is te vinden , binnen de appelation 'Beaune'. De naam verwijst naar een anedote uit de zevende eeuw waarin één van de nonnen van de karmelieten de geboorte van Louis XIV voorspelde terwijl zijn moeder onvruchtbaar was.
De wijngaard ligt op een steile,zandige helling,beslaat 4 ha en is eigendom van Domaine Bouchard Père et fils Beaune -Côte de Beaune - Côte d' Or .
De gebruikte druiven : pinot noir.

Wat te verwachten van deze fles?

Fonkelend kersenrood met verfijnde aroma's.
In de neus toont hij duidelijk rijke aroma's van rood fruit. Delicate tonen van specerijen. In de mond wordt het rode fruit aangevuld met delicate houttonen die de wijn een kruidig accent geven.

Deze klassieke , volslanke terroirwijn heeft een opwekkende , frisse, lange afdronk met verfijnde tannienes. 2004 is reeds goed op dronk, en zal aan complexiteit en rondeur winnen en is haalbaar tot 2010-2012.

Verfijnde gerechten met gevogelte als kip, kwartel en parelhoen tot kalsvlees. Eendenborst en een verfijnde coq- au- vin behoren tot de prachtige waarden met deze wijn.
Wettelijk toegestane productie: 21000 flessen.
Vinificatie: gisting in kleine 'thermoreguled' roestvrij stalen vaten. Gerijpt in eiken vaten uit Frankrijk.

Verder bezit Bouchard Père et fils nog andere wijnen zoals: Bourgondië Aligoté / Chablis / Chassagne Montrachet blanc / Montagny Premier Cru / Bourgogne Passetoutgrains , Bourgondië La vignée rouge / Hautes-Côte- de- Beaune/ Haute-Côte de Nuits / Mâcon rouge/ Beaune du Château blanc Premier Cru. Zéér beroemde namen natuurlijk, eerder duur, in aankoop. En als het eens goed mag zijn ?

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese