Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenstokken : MERLOT

Gepost op 16/05/2012 om 10:30 door Carl in de rubriek algemeen.

Is dit niet watertanden, met een wijn zoals deze monocépage met de beste kers karakters en soepelheid bij het degusteren? Staat vermeld als nummer 1 : Château Petrus - Pomerol - Saint Emillion - mengwijn in Bordbeaux - VS - Chili - Australië, Nieuw Zeeland - Zuid Afrika en bijna overal te vinden. Altijd prijs bij culinaire gerechten , een kaasschotel bvb , schattig te zien goe hij gaat opgroeien, een assemblagewijn met een indrukwekkende persoonlijkheid.

Voorkomen : de afkomst is niet duidelijk van deze variëteit, het zou kunnen om een ent van een kruising Cabernet Sauvignon , Cabernet Franc en zelf Carmenère zeggen wetenschappers. Een feit is zeker , dat hij grote gelijkenissen bezit. Deze pyramide volle kleine bessentros is een hoogvlieger van donkerblauw gekleurde tinten.

*Gevoelig voor nachtschade , dunne schil die het vruchtvlees beschermd, pitten die laag tanninerijk zijn, maar grote productie bezorgt - moet wel in het oog gehouden worden voor ziektes. Een Merlot is niet kieskeurig voor temperaturen en vochtigheid - extreme droogte wel .
Wijn maken

De populariteit is in gans de wereld groot, omdat deze druif een groot gezondheids factor bezit , zo ook met de Syrah, is dit geen complement ? Wijn bouwers moeten wel op hun streken passen voor de productie - gevaarlijk voor een verwaterde 'Vin de Pays' te bezorgen. Rijpheid is nog een andere kunst , onrijpheid zal een groene paprikasmaak opleveren en zuurgraad, en dit kan de bedoeling niet zijn.

De Charme van Merlot

Wijnregio's zoals Ardéche , Lanquedoc - Roussilion , Nieuw Zeeland , Zuid Afrika leveren mooie wijnen van Merlot, kunnen we een goede tip geven - zoek ze zoveel mogelijk langs de zwoele kuststreken, waar ze zacht gedijen, komen beter tot hun recht - en als uw stoofschotel , een stuk camenbert of brie klaarstaat - bel mij dan maar eens op !


DECA copyricht April 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese