Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Finesse wijnen uit Oostenrijk

Gepost op 02/09/2010 om 09:25 door Carl in de rubriek algemeen.

Oostenrijkse wijnen, komen stillaan bij alle liefhebbers op tafel, omdat ze zo goed zijn. Daarentegen verhuizen dan ook druivenstokken van het ene wijnregio, naar een ander. We zijn het eens dat Europa - paal en perk moet hieraan stellen, om uiteindelijk de 'appellatie' toe te kennen.

Druivenstokken groeien graag in optimale omstandigheden, en zekerlijk met de zon (fotosynthese, osmose) , maar sommige zijn dan ook traag in opbouw , late rijpers , en voelen zich gelukkig in een zacht klimaat. Laat dit een bedenker zijn, de beste druivenstokken in het best beschikte terroir.

St-Laurent is een goed voorbeeld, voor een eigen thuis , OOSTENRIJK . Duitsland gaat dit nu ook gaan verbouwen, zijn goede buren, en waar zouden we de beste mineralen aantreffen ? Druivenstokken nemen graag mineralen op, die uiteindelijk deels het karakter zal bepalen van het wijntje.

St-Laurent , en we kregen een goede tip van onze correspondent uit Oostenrijk, spreekt men uit 'Sankt Laurent' , en dan zal men u goed verstaan, is werkelijk een fruitig wijntje.

De Tiroler kwam in 1870 in Oostenrijk , nu goed voor 415 ha of 0,8 % in Niederösterreich en Burgerland .

Een moeilijke druif zoals Pinot Noir , voor schimmelvormingen , zodat goed snoeien een oplossing kan zijn.

Het rijpen is dan een merkwaardigheid steeds op 10 augustus, en hiervoor zorgde Heilige Laurentius , en zo kwam de naam van de druif , aan deze zaligmaker in Oostenrijk.

Familie van de Pinot Noir, en ik hoor het al zeggen : kers. Goed en wij voegen nog toe , bij deze familiale : directe 'kirchtoets' , kruidigheden , de morellen, zwarte bessen, kruidnagel- is pittiger, en afdronk zo goed , volheid in fruit. Bij houtrijpingen de vanille,- houttoetsen , normale verschijnselen.

Vinificatie is dan echter na een late oogstperiode , gistingen met drie weken contact met de schil , en gewoonlijk 12 maanden rijpingen op oude barriques.


Nog finesseheden ...

Blauer Portugieser is eveneens aanwezig in OOSTENRIJK ,goed voor 2358 ha in Niederösterreich en Burgerland en kwam in 1772 met een lange reis van Portugal naar Oostenrijk.

Een zacht wijntje, zachte smaak, fruitig, zuurarm , mild , en laag alcoholgehalte.

Mooi alvast de benaming, zouden de druivenstokken niet treuren naar hun thuisland PORTUGAL ?
PROEVEN MET WIJNTON.BE binnenkort !
Ook deze wijnen komen in aanmerking.

DECA copyricht Aug 2010 ©

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese