Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een duivels idee : match volgen van ons Belgisch elftal in Brazilie met een kloeke rosé (glas)

Gepost op 04/07/2014 om 12:50 door Carl in de rubriek algemeen.

Het zijn de laatste gunstige koopjes bij onze bedrijven of supermarkten - ook zij zullen hun rust nemen. (vakantieperiode) Is het geen slecht idee, de zon in huis te nemen ? Een rosétje is dan geen slecht idee - natuurlijk en geen ongezonde suikerpot en extra calorien zoals een handelsmerk " Leffe" die zeer veel suikers bevatten. Roséwijnen zijn niet duur, en met een slimme aankoop zal iedereen ervan genieten.Onze tips


Neem jonge frisse wijnen, die een mooi uitzicht van kleur bezitten. Reeds licht bruine kleuren en reflexen zichtbaar , zijn goed voor sauzen en niet meer bruikbaar.

Neem roséwijnen met sterke karakters in hun assemblages : Syrah bvb. , Cinsault is dan een soepel idee en zullen eerder tanninerijk zijn.

Landwijnen - en streekwijnen zijn een schitterend idee , wij (persoonlijk)houden van een zonovergoten terroir en dit is zekerlijk voor Lanquedoc. De kansen zijn groter , dan koeler regio's . Onze algemene tips van alle landen en omgevingen kan je ook eerder lezen in ons vorige posting Wijnton.be zomer. (knappe voorstelling)


Koel uw roséwijntjes niet te koel ! Frigo temperatuur is uitstekend , of 6-7 C en met een ijsemmertje met enkele ijsblokjes, (2 a 3) kan je dit verder fris houden. Ijsblokjes in uw glas, is geen goed idee. Maar we hebben iets beters : nog aardbeien of kersen , in uw bezit dit zal u fantastisch ervaren. Geen grote hoeveelheid, en laat een paar minuten rusten .

Hapjesfestijn : salami, kleine gerolde hesprolletjes, en neem een bokaaltje asperges erbij en serveer stukjes hiervan . Fijngesneden peterselie en een zacht gekookt eitje en stukjes tomaat . (sausjes ?) In een klein bordje serveren .
Er rest ons nog , veel voetbalplezier te bezorgen en véél goals (voor ons team) . Goal goal goal en hop naar de finale ! Yes we Can !


Deca hartelijk !

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese