Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Tbilvino (Belra)

Gepost op 24/03/2009 om 21:13 door Jeffrey in de rubriek algemeen.

Tbilvino bevind zich in het thuisland van de wijn, Georgië. Het wijn bedrijf werd opgericht in 1962 en was steeds bekend voor de hoge kwaliteit van zijn wijnen.. Na de onafhankelijkheid van Georgië in 1991 werd dit staatsbedrijf geleidelijk geprivatiseerd. In 1998 ondernam het huidige management van Tbilvino samen met CERMA (centrum voor bedrijfsrestructurering & Management begeleiding), één van de projecten van de wereldbank in Georgië, een groot restructureringsproces. Het was een zware taak om de oude Sovjet-mentaliteit binnen het bedrijf om te buigen. Tradities en innovatie werden als een opdracht beschouwd en was altijd deel van het bestaan van Tbilvino. In 1999 ging het nog een stap verder in deze opdracht en was het eerste bedrijf in Georgië om nieuwe methodes van wijnfiltering in te voeren. Als resultaat van deze innovaties slaagt het innovatieve en moderne stijl management van Tbilvino er vandaag in rode en witte (droge, half droge, en half zoete) Georgische wijnen te produceren van hoge kwaliteit. Het uiteindelijke succes heeft er toe geleid dat de medewerkers van het bedrijf meer verantwoordelijkheidsgevoel hebben gekregen en nu over een grotere professionaliteit beschikken. Dit alles is ten goede gekomen aan de wijnen van Tbilvino en betekend een grote kwaliteitsverbetering.

Bij Tbilvino gelooft men dat het succes, de prijzen en eerbewijzen die hun wijnen de laatste jaren hebben ontvangen, toekomen aan de Georgische bevolking met hun zeer oude wijncultuur, die zich traditiegetrouw in de genen van elke Georgiër bevindt. Men weet dat de oude manier van wijnmaken, de unieke en inheemse druivensoorten het maken van uitgelezen wijnen mogelijk maakt. Betrokkenheid en nauwkeurige kwaliteitscontrole, hygiëne, professionalisme en volledige toewijding, respect voor tradities en zoeken naar nieuwe technologiën, ziedaar de rode draad die men door de jaren steeds heeft gevolgd. Dit is de manier waarop ze hun wijn maken: ze leggen hun ziel erin.

Met dank aan belra voor het ontvangen van dit artikel.
Bezoek zeker ook eens www.belra.be.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese