Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Naweeën wielerkoers Gent - Wevelgem : een beetje chauvinisme zou niet misstaan !

Gepost op 26/03/2012 om 10:57 door Carl in de rubriek algemeen.

Zondag 25 maart, was terug een wielerhoogdag in Vlaanderen , met vertrek vanuit Deinze en aankomst in Wevelgem. Deze renners 'elite' editie was een 74 ste uitgave, met een afstand van 235 kilometer en o.a elf hellingen - waarvan vier op Frans grondgebied (Cassel(berg)) , de rest in Vlaanderen.

Vidaigneberg , Baneberg, Kemmelberg, Monteberg worden hierbij 2 x beklommen door de renners. Rennerstal is niet te tellen : Omega Pharma Quick-step, Sky, Lotto, Astana, BMC , Lampre , Liquigas, Rabobank , Garmin , Confidis .....met hun vertegenwoordigers : Boonen, Albert, Cavendisch , Greipel , Cancelara, Chavanel en ga maar door ....


De Wijnstreek

De hellingen zijn voor Ieper en Heuvelland de grootste promotie, en de belangrijkste rijkdom van wijnbouw, die de renners aandoen van Vlaanderen. Helaas maakt men geen gebruik voor de publiciteit van het culinaire, zijn we niet arm Vlaanderen ? Heb ik ook maar een pen, niet politiek actief, ik doe toch een inspanning te vermelden

TV Media

Met gemeenschapsgeld is de wielerwedstrijd rechtstreeks in beeld gebracht. Prachtige beelden die zelf een niet liefhebber kan boeien - de ronde dan Frankrijk is dit zekerlijk het geval, hoeveel kijken er niet voor de beelden. Publiciteit is hier belangrijk , kost ook veel geld - helaas niet voor iedereen bestemd, daar zit het schoentje.

Wijnbouwers die een jaar werken, voor flesjes wijn van amper 7 euro , en de opgang die reeds groot aan het worden is - bekendheid is iets anders. Onze bieren , wijnen, hoppescheuten , zeg maar culinair Vlaanderen.Koerse is een feest !

Wijnen een feest, koerse een feest - met tienduizenden zijn de fanatieke suporters afgezakt naar de meet. Het moet toch kunnen, dat onze wijn overal aanwezig zijn , met een chauvinisme tot in een VIP- tent. Leren proeven, is ontdekken , de wondere heilzaamheid van onze grond. Indrukwekkende stielmannen zijn onze wijnbouwers, dat proef je. Zou men durven minderwaardige , of andere wijnen serveren en verkopen, die niet aan onze regio zijn verbonden ?


De uitslag

Begrijp dat ik geen rennerstaal ken, een aficionado of een rechtstreekse getuige ben (op TV ) één ding is zeker - ieder renner heeft een plan om te kunnen winnen. Tom Boonen heeft het ' GAT ' dichtgereden en gewonnen ook - zijn we niet fier als een gieter ? Hoe men gat doet in rennertaal ! Tommeke deed het fantastisch op het podium op het grootste plaats. De Crémant de Flandre bruiste - La douce France - heb je dat gezien ?

ONZE (gratis) PUBLICITEIT

Wijngoed MONTEBERG : Jean-Pierre en Ward Six en familie

Gilbert en Nicole - wijngoed Baneberg

Wijngoed Entre-deux-Monts Hr Martin Backaert (Westouter)

Wijngoed 'De kauwakkers' naar gelijkenis van het plaatselijk restaurant .

Wijngoed : Zilveren Cruys Filip Decroix uit Boezinge
DECA Maart 2012 idee en samenstelling FOTO's wijnbouwers Heuvelland

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese