Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

25 JAAR WIJNKOOPGIDS - vier met ons mede !!!! Exclusieve uitnodiging !

Gepost op 29/09/2012 om 22:23 door Carl in de rubriek algemeen.

Van een primeur gesproken : een top journalist, Auteur, die zich 25 jaar correkt bekommerde voor een jaarlijkse wijnbijbel '300 beste wijnen' onder de 10 euro! Heer Frank Van Der Auwera en geen enkel ander jubelaris deed het hem voor. Maak een rekensommetje en vlug moet je vaststellen dat 7500 wijnen 'keuren' voor een wijnkoopgids een indrukwekkende talent moet betekenen. De cijfers zijn dan nog niet helemaal juist : een gemiddelde van 3000 flessen werden ingezonden ( 2012 bvb 3313 flessen) - dit door de 560 wijnhandelaars en supermarkten, en deze moesten nog een jaarlijkse selectie halen. Sedert een drietal jaren, worden ook 30 Cava's en andere bubbels toegevoegd , zodat we echt het monstercijfer van 75.000 gedegusteerde flessen moeten in acht houden- als dit niet straf is ! Alle wijnen kwamen aan de lippen en spuuwemmers van Frank, zijn marathonproevers en enthousiaste gelegenheids juryleden, om de finalisten te bepalen. Nog straffer : miljoenen flessen zijn zo in ratatie gegaan van verkoop door de WIJNKOOPGIDS.

De ongelofelijke wijngids

Alle flessen worden jaarlijks gedurende een zestal maanden 'proeving-periode' twee-tot driemaal getest - geen inmenging door een wijnhandel. 100 % reklamevrij is de Wijngids, zodat in tegenstelling van andere publicaties geen commerciële bindingen mogelijk zijn.
Gedurende verschillende weken zijn telefonische-schriftelijke contacten met de Auteur verbroken , zodat de 'MAESTRO' en wijngoeroe in zijn beroemde 'GROT' een mogelijkheid bezit om rustig uit te schrijven. Nooit heeft iemand een voorrecht ontvangen, immers de beste wijnen hebben ook de lezers ontdekt : nooit is er twijfel geweest ! De wijnkoopgids is dan ook onherroepelijk de 'beste gids' voor de goedkoopste aankoop (soms rond 3 & 4 euro per fles) én de gids zelf is tot 2012 nooit boven de som van aankoop van 15 euro gegaan- zelfs met crisis tijden! Economische redenen inbegrepen , dit jaar is er een lichte stijging van aankoopsprijs maar dit is niet de schuld van een 'JUBELEUMUITGAVE', echter wel de kostprijs van papier, inkt en zovele bewerkingen. De prachtige wijnkoopgids 2013 ligt over een drietal weken in de rekken. Uitvoerig zullen we nog verder berichten.

Waar is da feestje ?


Wij kunnen u feestelijk ontmoeten op zondag 21 oktober om 13.30 u tijdens de wijnbeurs MEGAVINO ( Heysel) te Brussel , met GRATIS TOEGANG en natuurlijk een feestelijk programma met een 'SUPER' proeverij. We kunnen nog nieks loslaten wat er zal gebeuren, maar deze VIP- uitnodiging is er één van de beste ! De Journalist zal er ter plaatse aanwezig zijn, en zijn enthousiasme zal wel te merken zijn.

Wat moet u doen erbij te zijn ?


* Stuur 'SUPERSNEL' een mailcontact binnen de vijf dagen (plaatsen zijn beperkt) - afsluiting vrijdag 5 oktober naar : carldevriese@hotmail.com met hierbij de vermelding : Ik vier mede 25 jaar WIJNKOOPGIDS' . Bevestig uw aanwezigheid op MEGAVINO en wij rekenen op uw hoffelijkheid : ledige plaatsen is een domper voor zo'n prachtige organisatie ! Wij doen verder de rest van behandelen. Voor de ongelukkigen kijken we voor een ander oplossing.

Bezorg tevens met uw mailcontact de volledige (DUO) namen (noodzakelijk voor de balie van Megavino) + adres en eventueel telefoonnummer en emailadres.

De trekking zal gebeuren onder toezicht van de Heer Jeffrey Santy (hoofdtechnicus) WIJNTON.BE en zijn medewerkers op Zondag 7 oktober 10.00 uur in Taverne 'De Settler' Spilleboutdreef 35 te 8800 Roeselare met vele aanwezigen. Iedereen 'Welkom' - afwezigen zullen de namen zien verschijnen op onze wijnblog WIJNTON.BE en krijgen met ons contact.

Uitsluitend de leden van WIJNTON.BE (minstens 1 maand lidmaatschap) , kunnen van dit voorrecht genieten.Wij zullen alle feestelijkheden met fotomateriaal posten van dit onvergetelijk MEGA feestprogramma van het begin tot het einde.


Wij wensen jullie een ongelofelijk ervaring met de wijnkoopgids , de Auteur en de vele prettigheden van de jubilaris.


Deca Sept 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese