Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Bordeaux-Aquitaine

Gepost op 27/05/2010 om 08:18 door Carl in de rubriek algemeen.

In Oenoland is alles mogelijk- of zeg maar 'wijnland' is niet enkel het grootste vrijetijdsgebied ter wereld (41309 km2) , het biedt ook een ongelofelijke waaier aan mogelijkheden.

Hier kunt u wijnkenner, kajakvaarder, fietser, wandelaar, ruiter, fijnproever, museumliefhebber, stadsverkenner, natuurminnaar, kampeerder ...zijn en tegelijk doorlopend genieten van de levenskunst van de région de Bordeaux en Aquitaine.

Oenoland is het grootste gebied met kwaliteitswijnen ter wereld en omvat de omgeving van Bordeaux, Médoc, Sauternes, Bergerac, Saint-Emilion, Jurançon...
Een wijngebied van 140.000 hectare (14 keer de oppervlakte van Parijs) , met 97 wijngaarden die een AOC (gecontroleerde herkomstbenaming) produceren.


100 % natuur , 100 % cultuur, 100 % authenticiteit

Oenoland vertegenwoordigt 25 % van de Franse wijnstreken die een AOC voortbrengen.
Liefst 10.550 producenten van AOC -wijnen stellen hun kennis en producten voor tijdens het evenement 'Bordeaux fête le vin ' (Bordeaux viert de wijn) , dat plaatsvindt van 24-27 juni 2010.

Oenoland is uniek in zijn soort. U ontdekt er een rist landschapschappen die geboetseerd zijn door eeuwen landbouw. De wijnen en wijnproductie zijn essentiële elementen van de identiteit van deze uitgestrekte streek die men Oenoland ...of Aquitaine noemt !

Belgische vrienden, u bevindt zich op amper anderhalf uur van Oenoloand!

Publiciteit

www.bergerac-tourisme.com

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese