Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Domaine Grange de Louiset ( Provence)

Gepost op 27/03/2010 om 12:57 door Carl in de rubriek algemeen.

De Grange de Luiset is één van die kleine Provençaalse domeinen met een ziel en een lange geschiedenis.....

Het domein is reeds sinds eeuwen in familiebezit. Elke generatie heeft zijn steentje bijgedragen : de familie Rousseau tijdens de Franse revolutie , de familie Pellenc tot halverwege de 19 de eeuw en daarna was het de beurt aan de generatie Rey.

Een zekere Louis Rey ,genaamd Louiset, begon wijngaarden aan te leggen bij de terugkeer van 20 jaar legerdienst in de koloniën . Toen hij stierf in 1968, waren er geen directe nakomelingen.

Het werd een hele uitdaging voor zijn nicht André Forestier en haar echtgenoot Ange Pllegrini om het domein te exploiteren met de bedoeling het patrimonium te bewaren en het later door te geven aan hun kinderen: Marie-Noëlle en Serge.
De uitdaging werd een succes. In 1980 heeft Serge de fakkel overgenomen. Danzij zijn harde werken en zijn groot doorzettingsvermogen, heeft Serge het domein Grange de Louiset, een formidable reputatie bezorgt.

Vandaag zetten Régine en Serge dan ook de traditie verder en hopen ze dat hun dochters Sophie en Coline ooit het vaandel zullen overnemen.

Een mooi domein waar de wijndruiven sinds 1998 gekweekt worden volgens de wetten van de biologische landbouw en die magnifieke wijnen voorstelt : de Côtes du Ventoux zijn bijzonder goed getypeerd in deze wijnen van herkomst. Een streek die aan het ontwaken is en die voortreffelijke wijnen zal leveren.
De wijn uit de streek van de Vaucluse is een ware explosie van fruit , bloemen en kruiden. Een wijn, gemaakt van grondstoffen die niet geschikt zijn voor bdybuilding. Een wijn die zich lekker laat wegdrinken met de behoefte ' om er terug tekomen' . Het is mooi, het is lekker. Een wijn van een prachtige eenvoud. Voor een eerste biomillesime, een oprecht proficiat .

We hopen u te mogen verwelkomen

Binnenkort verdere voorstelling in deel 2


Régine et Serge Pellegrini
Les Gaps 84410 Flassan

Copyright WIJNTON.BE DECA Maart 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese