Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Pauillac (Bordeaux) in het glas

Gepost op 16/02/2010 om 17:26 door Carl in de rubriek algemeen.

De wereldberoemde wijnen uit Bordeaux, zijn eerder in verdrukking geraakt, door te hoge verscheidenheid heden in de rekken - tijd om ons glas nog eens te vullen met een Bordeaux.

Château Belgrave uit Pauillac , een stevige Cru Bourgeois , dewelke we kunnen terugvinden in het zuiden van het dorp, tussen de kastelen Latour, Pichon-Longueville en Lynch - Bages. Dicht bij de Gironde gelegen, kwam dit kasteel tot zijn recht rond 1901. De huidige wijnbouwers zijn reeds de zonen van M. Jean-Paul Meffre, dewelke eveneens Saint-Julien-Beychevelle, Château du Glana (Cru Bourgeois supérieur) , en Château Lalande ( Cru Bourgeois ) onder zijn goede heeft.

De wijnen brengen een uitzonderlijke complexiteit, grote concentratie en een finesse van een typische terroir. (keien , rolstelen) .Hun Cabernet Sauvignon is hun paradepaardje met een souple élegance met prachtige rijpingen.

8 ha, druivenstokken met een ouderdom van 25 jaar met een 8333 stokken per ha , leveren ze een productie van 30.000 flessen , waarbij eveneens hun tweede wijn 'Les Sieurs de Bellegrave ' goed voor 12000 flessen.

62% Cabernet Sauvignon , 31 % Merlot, 7 % Cabernet Franc , met uitsluitend handarbeid .

Thermo stalen kuipen , waar de gisting koud en langzaam gedurende 3 weken ondergaan, verblijven de sappen daarna 12 maanden in nieuwe 40 % eiken franse tonnen, met een selectie van de oenoloog.

De wijnen zijn vlot in België verkrijgbaar , en mag echt tot de souplesse wijnen in hoge achting worden genomen.

www.chateau-bellegrave.com

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese