Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Pauillac (Bordeaux) in het glas

Gepost op 16/02/2010 om 17:26 door Carl in de rubriek algemeen.

De wereldberoemde wijnen uit Bordeaux, zijn eerder in verdrukking geraakt, door te hoge verscheidenheid heden in de rekken - tijd om ons glas nog eens te vullen met een Bordeaux.

Château Belgrave uit Pauillac , een stevige Cru Bourgeois , dewelke we kunnen terugvinden in het zuiden van het dorp, tussen de kastelen Latour, Pichon-Longueville en Lynch - Bages. Dicht bij de Gironde gelegen, kwam dit kasteel tot zijn recht rond 1901. De huidige wijnbouwers zijn reeds de zonen van M. Jean-Paul Meffre, dewelke eveneens Saint-Julien-Beychevelle, Château du Glana (Cru Bourgeois supérieur) , en Château Lalande ( Cru Bourgeois ) onder zijn goede heeft.

De wijnen brengen een uitzonderlijke complexiteit, grote concentratie en een finesse van een typische terroir. (keien , rolstelen) .Hun Cabernet Sauvignon is hun paradepaardje met een souple élegance met prachtige rijpingen.

8 ha, druivenstokken met een ouderdom van 25 jaar met een 8333 stokken per ha , leveren ze een productie van 30.000 flessen , waarbij eveneens hun tweede wijn 'Les Sieurs de Bellegrave ' goed voor 12000 flessen.

62% Cabernet Sauvignon , 31 % Merlot, 7 % Cabernet Franc , met uitsluitend handarbeid .

Thermo stalen kuipen , waar de gisting koud en langzaam gedurende 3 weken ondergaan, verblijven de sappen daarna 12 maanden in nieuwe 40 % eiken franse tonnen, met een selectie van de oenoloog.

De wijnen zijn vlot in België verkrijgbaar , en mag echt tot de souplesse wijnen in hoge achting worden genomen.

www.chateau-bellegrave.com

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese