Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Müller - Thurgau

Gepost op 30/12/2010 om 18:47 door Carl in de rubriek algemeen.

Zowel in Vlaanderen (België) , eveneens in Nederland, en vooral in Duitsland , is deze kruising tussen Riesling en Madeleine Roale geliefd. In Duitsland mag je rekenen voor een 14 % . Ook Engeland, en Italië houden van deze wingerd .

De eigenschappen van dit ras is dan ook schitterend , vooral de fruitzuren , waardoor deze minder sterk gepononceerd, zachte wijnen geven.


Herkennen , is voor deze wijnen een typerende neus van een muskaattoon.

In moderne , meestal droge of halfdroge versie wordt de wijn ook als Rivaner aangeduid. Terug zal de fris - fruitige en kruidenaroma's weergeven zodat ontdekken gemakkelijk is . Deze druivenstok is zelf gewoon in de tuin met leidraden te begeleiden tot een druivenstok met grote oogst , bij een pergola bvb.Grote familialen zijn dan ook te vinden in de Moezel zoals Kerner. Daarnaast zijn er nog zéér vreemde druivenstokken te vinden zoals : Ortega , Reichensteiner , Findling dit voor wit .
Graag gaan wij dit verder eens onderzoeken binnenkort.

DECA copyricht DEC 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese