Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Chateau Pepusque Lanquedoc

Gepost op 08/08/2010 om 11:34 door Carl in de rubriek algemeen.

Het was een eer en genoegen, voor de tweede maal Renée et Benoît Laburthe te ontmoeten, propriétaires-récoltants uit Pépieux (A.O.C. Minervois) .

Het terroir kan je terugvinden op de eerste hoogtes van de 'Montagne Noire' La Livinière , een appellation village des AOC du Lanquedoc. Verwacht hierbij élegante , schitterende harde body wijnen. Het terroir is merkwaardig voorzien van rode grondsoorten ( terres rouges)

Het gamma rode wijnen

Perle de Rosée

Een rosé met een zéér delicate kleurvastheid , waarbij de Cinsault hier de belangrijkheid gaat spelen. licht aromatisch , zacht en een verfrissende fruitigheid.


Les Terres Rouges
Mag dit echt reeds een donkerrrode wijn, met grote purperen schitteringen meebrengen, ook deze violette tonen van Carignan gaan eerder niet uit de weg , een bijhorend gerecht met ' matcho' type aanvragen, vooral met een goed stuk vlees.

Les Gravettes
Deze textuur met Grenache en een aromatische Syrah gaat mij meer bekoren , body wijnen , stoerheid in élegantie

Les Terres Fines
Mourvèdre et Syrah op eik gedurende 6 maanden , ontdek de geuren van grote mineraliteiten, klein fruit maar de kruiden van Kaneel, Vanille, en fruitigheden van zwarte bessen .

Les Cailloux Blancs

Een wijn met rijping op hout , geconfit fruit, gegrilde amandelen , rood fruit , cassis en vooral framboise die de neus gaan bekoren. De miniraliteit van de witte keien , gaan hier rijkheid in volle hap fruit herbergen , harde wijnen , ik geef ze echt een bestaansredenen voor een lange, lange afdronk.

Succes Renée et Benoît


Chateau PEPUSQUE
Rue du 11 Novembre 1918
11700 Pépieux (France)

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese