Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Griekenland! Deel 1

Gepost op 01/05/2009 om 17:15 door Carl in de rubriek algemeen.

Dit is nu wel, een prachtige 'stop', om te ontdekken wat dit zéér mooi land te bieden heeft op wijngebied.

We steken een bandje in onze playbox, en 'hoepa' (vreugdekreet), we zijn weg, op zoek.

Een kennismaking met een zéér gespecialiseerde invoerder van GRIEKSE WIJNEN, deskundigheid en sappig: S I M E O N I D I S winery!

Naast de Europese druivenstokken, Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Grenache, Syrah zijn ook variëteiten zoals Assyrtiko, Malagouzia, Roditis, Malaguzia enz... te vinden. We zoeken uit, proeven, en berichten in meerdere Items, en mogelijks straks ook bij u thuis!

In de Oudheid (454 v. Chr.) stond het gebied waar nu onze wijngaarden gelegen zijn,bekend als de stad "OISIMI". Haar inwoners hielden zich al bezig met druiventeelt en exporteerden voornamelijk wijn. Deze specialisten van de wijnhandel sloegen hun munten, die zij versierden met afbeeldingen van oogstscènes en vrouwen die wijnamforen dragen.

SIMEONIDIS Winery zet deze traditie verder en is het levende bewijs dat de wijnbouw in dit gebied sinds de Oudheid floreert.

We zijn gevestigd in het uitgestrekte gebied van het PAGEO gebergte, ten zuidwesten van Kavala en meer bepaald aan de voet van de Simvolo berg,op de zuiderlijke flanken die aflopen naar de zee. Onze wijngaarden en die van de andere wijnboeren uit de omgeving, waar wij onze druiven kopen (een 20.000 in totaal), zijn op deze flanken op een hoogte tussen 50 en 500 meter aangeplant. Het klimaat van dit gebied leent zich uitstekend voor de wijnbouw: het noordelijke gedeelte wordt beschermd door de bergen, terwijl het zuidelijke gedeelte zich aan de zeekant bevindt.

Hierdoor genieten wij van milde winters en koele, droge zomers. De jodiumrijke zeebries schenkt onze druiven hun hoge suikergehalte en hun fijne aroma's. De zuidelijke ligging van de wijngaarden zorgt ervoor dat de wijnstokken de hele dag in het zonlicht baden. Hierdoor brengen onze wijnstokken uitstekende druiven voort en dus ook wijn van de hoogste kwaliteit.

Een eerste beschrijving: IDIPNOOS CHARDONNAY

Varieteit: 100% Chardonnay
Eigenschappen: groengele kristalheldere kleur met goddelijke schakeringen. Lekker en uitgebalanceerd.

Uiterst fijne aroma's van banaan, citrusvruchtenen ananas. Heerlijke zure indrukwekkende smaak. De zuidoosterelijk gerichte wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 150 meter nabij de zee. De opbrengst van de wijngaard bedraagt 1500 a 1750 kg/ha. De Wijn wordt geproduceerd aan een constant lage temperatuur en alleen de eerste persing 'prorogos' wordt gebruikt. Hij wordt gedurende 15 dagen op -8°C gestabiliseerd. Perfecte begeleider van alle visgerechten en gegrilde zeevruchten. Bij voorkeur serveren in een groot glas op 10°C.

Nog meer watertanden? Binnenkort Griekenland deel 2
Een WIJNTON.BE excluviteit met sappigheid en afdronk!

Met zo'n dank, KELARI Kostopoulos Wijnen
Koolmijnlaan 44 3530 Houthalen. www.greekproduct.eu


www.simeonidiswines.gr

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese