Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Jonge Vlamingen op de kaap KOROVA

Gepost op 21/09/2009 om 20:48 door Carl in de rubriek algemeen.

Stofferig vonden we nog wijntjes uit Stellenbosch in onze kelder: 'Rust en Vrede' landgoedwijn Shiraz , gekweek , gemaak en gebottel op rust en vrede wijnlandgoed Stellenbosch Kaap , produk van die Republiek van Suid-Afrika. Maar ook 'Nooit Gedacht' , 'Rust Roest', prettige wijnboeren op de Kaap. Het etiket is duidelijk leesbaar, ze kennen nog onze taal op de Kaap. Het deed ons denken, voor een bezoek bij een tophandelaar van Zuid-Afrikaaanse wijnen, in Roeselare: KOROVA.
Koen Roose, was als jonge student, een primus in drankenkennis, eerder in hoppe- en tarwesoorten, en het vocht moet duidelijk , de eerste 'dromen' hebben doen ontstaan. Een groothandel ...?

De bal ging duidelijk aan het rollen, met een eerste wijncontact, die wel vonken deed overslaan naar meer! Met het lezen van een complex boek, over 'hoe wordt wijn gemaakt', welke druivensoorten bestaan er, hoe zitten de Franse wijngebieden in elkaar,...een proeverij uitsluitend van de Kaap, en het trekkersboek lag vlug klaar.

Alle spaarcenten werden nauwgezet bij elkaar geraapt, en een bezoek was een feit. Dit was het ...

Koen: dat ons hart in de kaap ligt, hoeven we voor velen niet meer duidelijk te maken. Het doet hartzeer om te horen dat enkel 'Stellenbosch' de beste wijnen kan maken. Van de 120 Wine Estate's, zijn er amper 40 domeinen die mooie produkten maken, waarvan slechts de helft, elegantie, fijnheid en een mineralige complexiteit kunnen weergeven m.a.w. wijnen die je enkel zal terugvinden in de Belgische Top.WIJNOOGST KAAP

De zoektocht begon, en Koen , is nu eigenaar van de grootste toppers van de wijnen in de omgeving. Maar zijn tientallen bezoeken, bracht hem naar 'Elgin' . Het is niet meer dan een station waaruit fruit, dat massaal gekweekt wordt in deze regio,maar ook hout, wordt getransporteert naar Kaapstad. Dit was het echt .... eerder in het koude , winderige streek , een eigen wijngaard. Het is realiteit geworden.

De eerste druivenstokken zijn geplant : Chardonnay, Chenin, en de eerste driejarige oogst kan reeds beginnen. Zijn hart gaat slaan , te spreken over de Kaap , en bij een ontmoeting om ons land te verlaten, om er toch voor de uitbouw te zorgen. Een topmedewerker, is reeds jaren actief , de winkel KOROVA , restaurants dewelke van de grootste sterrenkwaliteiten behoren te bevoorraden. Het is nog in prille stadium, en het besluit is er nog niet.

Korova is een grote voltreffer geworden, zekerlijk bij het aankopen, proeven en ondersteuning van zowel grote Kaapse schuimers, (Pinot Noir /Chardonnay , witte en rode wijnen met o.a. Pinotage.


Succes, en goed gemaak van de wijnen aldaar Koen ! Hun eeuwig mooi taaltje.

DECA
KOROVA
Ardooisesteenweg 355
8800 ROESELARE


www.kaapsewijnen.com
info@kaapsewijnen.com
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese