Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt

Gepost op 25/05/2011 om 19:00 door Carl in de rubriek algemeen.

Concours Mondial Bruxelles is zopas afgelopen in Luxemburg - deze ' Pestige ' keuringen van alle wijnen , kunnen terug de medailles bezorgen : goud - zilver of brons . Deze organisatie is regelmatig op verplaatsing. De eerste persberichten over ons land zijn reeds bekend : 2 gouden - 3 zilveren medailles, in ons volgend 'Hot Press' meer hierover. (kort geknipt)


-Ook de 24 ste Wijnkoopgids is gestart, met het verzamelen van de flessen voor de uitgave in het najaar 2012 rond oktober 2011 verkrijgbaar. Wij wensen de meer dan 540 invoerders, wijnhandelaren een groot succes toe. Frank Van der Auwera zal nu toch wel , een moeilijkheidsgraad erbij hebben : 2009 - 2010 waren schitterende wijnjaren in gans de wereld.

-Labrusca is een onderstam voor wijnstokken om resistente enten van andere rassen ( merlot , sauvignon , chardonnay .....) te ontvangen tegen de gevreesde bloedluis.

-DNA - onderzoeken naar de herkomst van het beroemste ras 'Chardonnay' leiden naar een kruising van Pinot Noir en Gaunais Blanc - de karakters komen overeen.

-Puissant : Franse wijntaal voor een hoog gehalte alcohol

-Complexe : spreek dit uit , na een ontdekking van een wijn - wanneer de aroma's verschillend en harmonieus zijn.

-Elégance : wanneer de wijnen een groot zuurheidsgraad bezitten , alcohol, tannines ( rood) in een algemene hormonie , kan je dit mededelen aan uw tastergezellen.

-Spier : de meest gelauwerde Kaapse Winery in de geschiedenis van Western Cape - specialiteiten Chenin Blanc - ruim voldoende aanwezig in ons land met 'super ' flessen.

- D.A.C. : afkorting voor Districtus Austria Controllatus , zelden toegekend aan bio-weingutten - Johannes Zillinger met zijn Grüner Veltliner ( wit ) kreeg dit wel - wijnregio WEINVIERTEL , wijndorp Kellenberg mag daar trots op zijn. Het wijnhuis is sedert 1673 in handen van dezelfde familie.

-Garnacha Blanca , samen met Viognier kan je vinden in een territorium van 9000 ha in D.O. Terra Alta (Spanje) - het meest zuiderlijk in Catalonië richting Valentia. De cuvée ' BOMMA ' kreeg een grote onderscheiding in de 23 ste WIJNKOOPGIDS . Barbara Forés gefeliciteerd voor deze zaligmaker.

-Fesetine is een kleurstof die de groei van zenuwcellen bevordert , o.a druiven, appels , sinaasappels bevatten deze stof.
-Champagnehuis Möet & Chandon heeft een ijs-Champagne ontwikkeld ' Möet Ice Impéral' specifiek om de smaakbeleving te intensifiëren. Serveer deze wereld nieuwe Champagne in een glas met ijsblokken - munt of schil van een gele pompelmoes. De spierwitte fles valt duidelijk op.Apéro met schuimer uit Italië

Een nieuw persbericht komt ons binnengelopen, vanuit de skigebieden komt een zéér populaire Apéro met de naam : Aperol Spritz - het zeemzoet drankje maak je met een aperitieflikeur met sinaasappel, en een scheut PROSECCO , een Italiaanse schuimer + ijsblokjes. Ook varianten met soda of bruiswater. Het komt uit Venetië, en ook in ons land zal het de terrassen overspoelen.


Tot volgend
Eindredactie WIJNTON.BE Copyricht DECA MEI 2011


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese