Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

TASMANIA

Gepost op 26/03/2010 om 20:26 door Carl in de rubriek algemeen.

Het eiland Tasmanië is één van de meest afgelegen plekken op de wereld 200 zeemijl ten zuidoosten van Australië. Zo eenzaam alleen Antartica vat heeft op het gematigd klimaat.

Tasmanië telt maar 475.000 inwoners, terwijl het zo groot is als de Benelux . De helft van de Tasmaniërs wonen in de Hoofdstad Hobart. Geen sterveling die in de uitgestrekte en adembenemende regenwouden woont. Nergens ter wereld is de lucht zuiverder dan daar.

Dus heeft Kreglinger , dat al sinds 1797 in Antwerpen gevestigd is , juist in dat uiterste noordoosten van het eiland zijn Pipers Vineyards en Ninth Island Vineyards ontdekt.

Tweehonderd hectare wijngaarden op minder dan 200 meter boven de zeespiegel. Vlakbij de noordkust, in Pipers Brook is het redelijk koel. Aan de oevers van de Tamar River, met ten noorden van de stad Launceston , warmt de lucht wat meer op. Dat verschillende klimaat laat ons toe de perfecte locatie te kiezen voor de verschillende druivensoorten.

Kreglinger Vintage 1999

Deze druiven rijpen in uitgezochte percelen in Pipers Brook en de hele Pipers River regio. De hellingen lopen af naar het zuidoosten en hebben een vulkanische bodem met veel kalk in de onderlaag. De druiven rijpen met dezelfde tijdstip zoals Champagnestreek.

Ninth Island Pinot Noir

Alle sensuele smaken van de Pinot Noir zo snel mogelijk tot een hoogtepunt brengen: dat is de uitdaging voor onze Ninth Island Pinot Noir. Daarom houden we devinificatie nauwlettend in het oog. De geplettedruiven blijven vijf tot acht dagen gisten in roestvrij stalen vaten bij een temperatuur van 20 tot 30 graden. Daarna bottelen we de wijn heel snel, zo behoudt die zijn intense aroma's met fluwelen tannines.

Ninth Island Chardonnay

Het frissere maar zonnige klimaat van Noord Tasmanië is perfect voor de productie van Chardonnay-druiven voor deze niet op eik gelagerde wijn. In onze wijngaarden in de Tamarvallei en in de regio van Pipers River/Brook rijpen dedruiven vrij traag. Dat is uitzonderlijk voor deze druivensoort, maar het geeft onze Ninth Island Chardonnay wel een rijker geurenpalet en meer natuurlijke zuren op het moment van de oogst.

Ninth Island Sauvignon Blanc

Hoewel het vaak door een dikke oceaanmist verborgen wordt gehouden, bieden onze wijngaarden in het noorden van Tasmanië een schitterend uitzicht op Ninth Island. De naam van dit kleine eiland reserveren we voor onze frisse, jonge wijnen die zo typisch zijn voor de koelere lucht in Tasmanië.

Nordfolk Rise Shiraz

Robe is een klein stadje omringt door spectaculaire stranden en idylische baaien. De natuur is er prachtig en de zeevruchten exotisch. De Nordfolk Rise Shiraz komt uit Mount Benson, één van de kleinste Australische appelaties, vlakbij Robe.
Oosten vanaf 6-22 april en laten 5 dagen fermenteren bij een lage temperatuur. Daarna volgt een tweede fermentatie bij 28 ° graden voor de wijn in Franse eiken vaten verdwijnt voor de volgende veertien maanden.

Nordfolk Rise Cabernet Sauvignon - Merlot

Mount Benson domineert de Limestone Coast met een wereldberoemde Cabernet Sauvignon. Zo geniet het van een dubbele fermentatie ( eerst 48 ur aan een lage temperatuur, daarna zes dagen bij 28 ° ) en van veertien maanden rust in Amerikaanse -Franse eiken vaten.

Eveneens verkrijgbaar Pinot Gris, Tamar, Riesling.KRENGLINGER WINE ESTATES
Grote Markt 7b
2000 Antwerpen
www.kreglingerwineestates.com
DECA Maart 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese