Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Patroonheilige van de wijnbouwers ' BACHUS' echt gezien op 300 m. hoogte Grand Cru terroir Elzas

Gepost op 16/08/2010 om 09:35 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijnbouwregio's en hun touristische kantoren met inbegrip de bevolking werken uitstekende programma's uit, de touristen een zalige verwelkoming aan te bieden. Economie een belangrijke factor voor hotel, restaurants, souvenier boetieks, Caves en dergelijke.

Een prachtig voorbeeld is de regio Elzas (Fr) met de regio's Ribeauville, Riquewhir en hun satellietgemeenten Beblenheim, Bennwihr, Mittelwihr, Hunawihr en Zellenberg. Schitterende panorama's , kuiermomenten, wandel-en fietstochten.

Drie volle maanden activiteiten vanaf juli tot semptember , elke dag feestelijkheden o.a muziekconcerten tot wijnfeesten.

Ruiken van de wijnbouw en de GRAND Cru's.

We namen de proef op de som, in de namiddag een wandeling met een gids,en kon het niet beter dan de wijnbouwer zelf. Een flinke inspanning , kronkelende paden, wegen waar panelen duidelijke uitleg gaven. Wijnbouwers zelf aan het werk zien, steeds hoger en hoger.

Op het hoogste punt , tussen lange rijen ' vieille vignes ' plots de verschijning van 'Sint Bachus' te zien, men zou nog eerst het zand uit de ogen wrijven . Een schaterlach , toen hij zelf begon te praten, ....zijn eeuwige thuis in de wijngaarden .

Zuurstofrijk degusteren , op het hoogste punt van een Grand Cru terroir , we kunnen het maar aanraden , de wandeling verder tot begane grond afwerken , met nog een plaatselijke wijnboer bezoek. En als de fanfare in aantocht is , kan je toch niet weigeren aan tafel te zitten. Helaas de rest zijn we vergeten, was het nu werkelijk een droom ?

Dank u Elzassers voor een volgend bezoek.Office de tourisme du pays de Ribeauville en Riquewihr

www.ribeauville-riquewihr.com

Met dank aan Pascal !

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese