Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Bourgueil (Loire) Frankrijk (3)

Gepost op 20/04/2009 om 18:17 door Carl in de rubriek algemeen.

Bourgueil ' La jeunesse a du génie ' . Mogelijks voor U onbekend, en toch vlot te vinden , bij handelaars, supermarkten. Een goede buur van Chinon , waar verrukkelijke goede wijnen worden gemaakt.


De rode wijnen van Bourgeuil tooien zich met een purperen kleur en geven intense aroma's van rood fruit af, met name de framboos, vermengd met vleugjes van viooltjes die kenmerkend voor de wijnstokvariëteit zijn. ( Cabernet Franc )

De " graviers " wijnen, licht en zeer fruitig, zijn soepel, één en al fijnheid en worden reeds gewaardeerd wanneer ze nog jong zijn. De wijnen van de turfkrijtsteen gronden die meer doorgetimmerd en looizuurachtig zijn bereiken hun volle ontplooing na enkele jaren in de kelder te hebben gelegen; het zijn bewaarwijnen. De productie van rosé wijnen is vertrouwelijk ( nauwelijks) 2 % Alc .


Tips van de sommelier

De wijnen van Bourgueil worden tussen 16 ° en 17 ° C geserveerd. De " graviers " wijnen vergezellen witvlees en gebraden vlees. De " tuffeau " wijnen doen het schitterend bij rood vlees in zijn jus en wild. Alle zijn bewonderingswaardig geschikt voor kaas, zowel de zachte als de meer pittige soorten.

*Het dorpje naast Bourgueil, heet Saint-Nicolas de Bourgueil , en voorziet nog lichtere wijnen.

Een aanrader voor een bezoek aan een wijnbouwer is zekerlijk sedert 70 jaar familiaal DUVAL-VOISIN , waar de familie hoog in prijzen valt o.a. Guide Hachette. Wijnen een kostprijs van 5 euro. (2008) Rue de Fontenay 6 37140 Ingrandes-de-Touraine. ( zie bovenaan etiket)

Met dank aan VINS DU VAL DE LOIRE www.interloire.com

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese