Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

75 jaar wijn en traditie

Gepost op 23/02/2012 om 18:38 door Carl in de rubriek algemeen.

Proficiat, aan de supermarkt- group Colruyt, voor hun 75 ste jaar wijn traditie. Onze siteblog blijft een onafhankelijke media- toch kunnen wij supermarkten niet verkeerd beoordelen voor de verkoop van wijnen. Colruyt bezit prachtige wijnen, zelf schatten op zolder mits deze te bestellen on-line.


Het was Frans Colruyt de stichter van de gelijknamige supermarkt die de botteling starte- nu hoog technologisch goed voor 12.000 flessen in 1 uur. De hoofdzetel is in Halle (Brussel) gelegen, een moderne wijnbottelarij is te bezichtigen in Ghislenghen met 120 verschillende wijnen. De allereerste fles was een Soubirac, die nu de grote feestvreugde geniet, en is er ook nog bij.

Supermarkt met eigen botteling

Het voordeel van eigen te bottelen is natuurlijk goed voor client en de transportkosten. Met tankwagens worden ze gevuld vanuit een coöperatieve Cave, om uiteindelijk in België te belanden. De know how van de Colruyt-group is er zekerlijk nu goed voor 38 inox vaten - goed voor 2,1 miljoen liter - daarbij nog labo's , gesloten ruimtes voor de strengste normen op het vlak van netheid en hygiëne. Komt daarbij het gebruik van flessen, spoelen, hervullen die geen sporen van dierlijke organismen mogen dragen, en een totale veiligheid van bewaring. 2640 ton glas goed voor het milieu. In 1975 was de PARTYBOX geboren, een eigen bottelaarschap.

Colruyt bezit ook vele wijnen, uit de belangrijkste regio's, terroirs, landen van gans de wereld. De groepsaankoop is een duidelijke goede minkost voor client, zodat flessen van Chili, Zuid Africa, Nieuw Zeeland, Australië voor kleine prijzen kunnen aangekocht worden.
Een supermarkt voor client en taster

Wij zijn 'pro' Colruyt, omdat eveneens per supermarkt een wijnmeester aanwezig is, om al uw vragen op te lossen. Een duidelijk etiket, afscheurflyers enz...
Supermarkten zoals Aldi - Lidl investeren niet in mensen, om uitleg te bezorgen- geen fles kan men ook tippen of degustaties kennen ze niet. Daarnaast is Colruyt begaan met client en taster, bijna driemaandelijks een WIJNDEGUSTATIE (gratis) , in de supermarkt zelf - jaarlijks een grote nationale degustatie of zijn er open flessen te vinden bij uw supermarktbezoek, ook wijnlessen zijn er te volgen, het nieuws van het assortement nieuwe wijnen krijgt men tweewekelijks gratis thuis met de postbode in uw brievenbus. Via onze AGENDA kan je steeds meevolgen waar de proeverijen doorgaan.

De flessen en de wijnen

Niet alleen worden de flessen helaas (rechtstaand) in de rekken gevuld, ook de zorg van aankopers, proefpanels, is een ganse economie. We moeten ook vaststellen dat er een keuze bestaat van 95 % uit alle hoeken en regio's - druiverrassen incluis. Niet alleen eigen botteling, maar ook flessen rechtstreeks van de eigenaar wijnbouwer. Mogen we ook nog China verwachten, ook onze Belgische wijnbouwers, dan zeggen wij echt een kompleet aanbod .- is dit echt noodzakelijk - we zeggen ja - China komt echt op de proppen met wijnen- ook onze Vlaamse Wijnbouwers doen het zeer goed. Van bubbels, rosé, Champagnes, Crémants, zoete wijnen is er geen tekort. En wie echt wil gulzig smullen, met een kasteel met faam, kan dit on-line. (collishop)

Proficiat, in naam van onze siteblog, 75 jaar wijnplezier te bezorgen voor clienten en tasters. Wensen de supermarkt group ( ook al tegenwoordig in Frankrijk - Luxemburg) veel succes toe.

* Filmpjes en foto's van hun bottelaarij te bezichtigen op hun siteblog .

www.colruyt.be

DECA Feb 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese