Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnton.be Zomer - vakantietijd & ontspanning. De AUBE (FR) Champagneregio . (1)

Gepost op 14/06/2015 om 12:19 door Carl in de rubriek algemeen.

Voor de 6 de maal, (zie eventeel in ons archief vorige postingen Wijnton.be Zomer), gaan we de vakantietoer op om mooie dingen te gaan bezoeken. Wij gaan natuurlijk, naar de wijnregio's. De bijkomende informatie is meegenomen, om uw gezin het zo goed mogelijk te maken wat er te zien is, of te beleven. Wij hebben ons best gedaan zoveel mogelijk informatie te bezorgen- om alles te beschrijven is onmogelijk. Wij hebben goede ervaringen van de streek, en dit delen we graag. Draai aan de sleutel van uw wagen en daar gaan we !

De Aube maakt hulde aan de genoegens van het leven, als champagneregio. De beroemdste bewoner zal wel wijlen Charle De Gaule zijn geweest, de President van Frankrijk die een rijke geschiedenis achterlaat. Zijn vroegere woonst (musea) begraafplaats op het klein kerkhof, dorp, en souvenierwinkeltje in Colombey-les-Deux-Églises is al het bezoeken waard. Nog steeds is dit kerkhof bewaakt door soldaten, om geen schade te berokkenen. Naast een statig standbeeld en monument zijn de herrineringen hoog op de heuvel te zien, een toeristisch punt van duizenden per dag. Champagneboeren, mooie natuur van de druivenplanten en gezellige restaurants, parkeerruimtes voor picnickers - alles is voorzien, om heerlijke momenten te beleven. Maar er is nog meer ......

De AUBE

Een département en wijnregio, genoemd naar de rivier die er doorheen kabbelt. Het bevindt zich in het zuiden van de regio Champagne-Ardenne, aan de grens van Bourgogne. Toch een uur rijden van Parijs of 130 km. van Reims hoofdstad van de Champagne.

Hoofdplaats is Troyes in de vorm van een champagnekurk. Deze grote stad straalt al geschiedenis en kunst, met een architecturaal erfgoed. Wij raden aan deze Stad te bezoeken. De winkels alleen is kuieren, maar ook het leven aldaar is een economische waarde van Frankrijk. Een deel van Troyes is voorzien van 'pleine Champenoise' waar de meeste champagneboeren werkzaam zijn. Rechts van de omgeving zijn 'les Grands Lacs' , uniek als water verzamelplaats van verschillende lacs. Wondermooie plaatsen bij warm weer en veel aan sport te beleven op het water. Iets verderop van deze plaats grenst Cote-de-bar, een kleine wijnregio eveneens van Champagne.

De champagnes in de Aube

Ze behoren tot de tweede grootste producent, die zowel 7.500 ha bevatten of 22 % van de totale productie. Deze regio is warmer van klimaat, zodat meestal de kleuren van de wijnsappen in de glazen donkerder zijn. Ze bezitten ook een andere smaak, en volgens grote kenners de beste - maar dit laat ik aan jullie over. De gebruikte druivenstokken blijven hetzelfde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. (al dan niet in verschillende combinaties).

Aanbevolen Champagnehuizen

-Champagne Bartnicky Pére et fils
-Champagne Clement
-Champagne Boulanchin-Chaput
-Champagne Collin
-Champagne Christope
-Champagne Clérambout
-Campagne Cottet-Dubreuel
-Champagne Christian Senez
-Champagne Barfontarc

* Onze selectie bevat zowel kleine of halfgrote kelders met aanvaardbare prijzen.

Bezoek van kastelen

Er zijn zeer mooie kastelen te bezichtigen in de Aube. Sommigen zijn vrij toehankelijk, andere vragen een kleine inkom. Dit belet niet, om er rond te gaan kuieren.

-Château D'Arcis sur Aube
-Château De Chacenay
-Château De Droupt-Saint-Basle
-Château De la Motte
-Château De la Motte-Tilly
-Château de Neuville-sur-Hanne
-Château Le Manoir des Tourelles

Restaurants :

Zonder alle andere eetgelegenheden minder ongeschikt te vinden, een aanrader is Restaurant Assiette vallée l'Aube in Nogent-sur-Aube. Streekgerechten die samen met een glas Champagne, goede prijsvork, een culinair hoogvlieger is. Ook mogelijk te bestellen via de kaart. Mooie inrichting en omgeving.

Fiets, motorrijder, visser, parken

De natuur zal vele mogelijkheden bieden, maar ook aan sport bvb golf, andere sporten zijn veelvuldig aanwezig in de Aube. Nog een topper is het regionaal Natuurpark van het Foret d'Orient, een bevoorrecht gebied met een uitbundige flora en fauna. Het bevat 20.000 ha bossen en 5000 ha water, verdeeld over 3 meren. Naast baden,kan men ook hengelen, zijn allerhande watersporten mogelijk.

Wij wensen u , familie een goede reis en behouden thuiskomst.

Plaatselijk Office de Tourisme de Troyes et sa region : Boulevard Carnot et rue Mignard (in het seizoen) 10.000 TROYES.

EEN WIJNTON.BE Productie copyright eigendom Juni 2015 . ©Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese