Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een bezoek bij een wijnbouwer : Sylvain Bouhélier. (Bourgogne)

Gepost op 05/09/2013 om 18:59 door Carl in de rubriek algemeen.

Onlangs waren ze nog persoonlijk aanwezig op de wijnfeesten op Kemmel- wie heeft deze degustatie gemist ? We hadden een gesprek, en we bezorgen deze voorstelling. Onze pers-redacteurs van Wijnton.be zijn altijd bezig.De citrusgeuren komen al aan onze zintuigen. En als het over een Crémant gaat :de romige witte mousse en de pareling ...

Hun domein

Anne en Sylvain Bouchélier bezitten een wijndomein uit de 17de eeuw. Gelegen aan de poort van Champagne (Aube) & Coteau du Châtillonnais (Bourgogne). Een terroir die verschillende grote wijnen leveren in de Bourgogne-streek. De totale oppervlakte bedraagt 6 ha - dit is familiaal doenbaar maar hard werken. Druivenrassen zijn Chardonnay en Pinot Noir. Hun domein hebben ze bij de ontvangst, een extra dimentie gegeven met een inrichting van een museum. Deze kreeg de benaming 'Musée du vigneron' met een mooie collectie voorwerpen die men vroeger gebruikte voor de gevreesde 'phylloxéra-plaag' in te dijken in de streek. Naast de gebruikte kleine, en grote voorwerpen voor de vendages (fruitoogst) - of werkmateriaal. Bij een bezoek is er een mogelijkheid voor een kleine 'filmvoorstelling' ' De la vigne au vin ! ' met o.a de druivenrassen, het snoeien , en de echte 'vinification'. Een rondleiding in hun wijngaarden (voor groepen) en/of een proeverij en dit hoort er natuurlijk altijd bij. Een kleine 'Guide' is beschikbaar van de omgeving (fietsers) (folders van bezoeken in de streek - restauratie) of kan men zijn verdere auto-uitstap met een muzikaal CD met ballades van het patrimonium van de regio nog beter opvrolijken.
Hoe te bereiken ?

Ons domein is gelegen in 'Chaumont-le-Bois' - gewoon de Route du Crémant volgen. 60 km van Troyes, 90 km van Dijon - de richting van Châtillon-sur-Seine (9km) daar niet ver vanaf. Route Nationale D965 en men kan ook de richting 'Tonnere' of 'Chablis' en daar ruikt het eveneens Chardonnay-wijnstokken.Voorstelling van hun wijnen

-Bourgogne Blanc, Rouge et rosé

-Crémants de Bourgogne

-Ratafia et Marc de Bourgogne (degustieven)


Onze gegevens
Sylvain Bouchélier
Place Saint Martin
21400 Chaumont-le-Bois

Tel 03 80 81 95 97

sylvain.bouhelier@orange.fr


* Graag met een afspraak, bezorgen wij alle Wijnton.be-leden een mooi bezoek en ontvangst ! Succes Anne en Sylvain en tot volgend jaar !

Deca eigendomsrechten Sept 2013 Wijnton.be

Jus de Raisin

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese