Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De groene wijngaarden van Vinhos Verde

Gepost op 20/08/2011 om 15:22 door Carl in de rubriek algemeen.

Onze uitstap is deze keer Portugal - wie er nog niet is geweest, een indrukwekkende aanrader voor uw vakantie. Portugal geniet al voor een uitstekende reputatie van Port (wijnen) - ook de gewone stille - bruisende wijnen verdienen aandacht.

De wijnen van Vinhos Verdes maken slechts 1/10 uit van dit vastenland wijnregio en de productie. De meest eigenaardige zijn wel de zeer laag groeiende druivenstokken , zelfs met betonconstructies geleid of pergolas. Dit maakt het uiteindelijke groene zicht of de groene landschappen.


Kenmerken

Het zijn jonge wijnen , binnen de twee jaren te verbruiken. Alvarinho (druif) is de uitzondering in de subregio Monçao - de rest van de witte wijnen zorgen voor een frisse aperitief - lichtjes schuimend , soms lichtzoet.
Bemerk ook de alcohol, deze kan slechts 10 graden of minder bevatten. De frisse wijnen , hebben een limoen-citrus- kruisbes- pompelmoes - groene appelzuren die het hemels maken , bij schaal en visgerechten. Bij helse temperaturen zijn ze nummer 1 voor aperitief. Een assemblage of een monocépage van de rassen Loureiro en Alvarinho lijken mij de beste rezultaten. En de kleuren ...deze gaan zekerlijk met groene schijn zich presenteren, het mag dan gezegt worden, terecht ' VINHOS VERDE ' .
Zomer tip Portugal rosé : rassen zoals Baga,Rufete , Tinta Barroca en/ of Touringa Franca


*Licht bruisende witte wijn Vinho Verde : Azal Blanco Dourado (Gazela Vinho Verde)

DECA MEI 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese