Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Bodegas ' Los Frailes ' (Spanje)

Gepost op 04/05/2010 om 18:01 door Carl in de rubriek algemeen.

Spaanse wijnen met karakter, daar zijn we voor gewonnen, we ontdekten, we proefden. Laten we deze bodegas eens nader bekijken.

De locatie is gelegen in de Provincie 'Valentia' (boven Alicante) , 80 klm. van de Mediterriaanse Zee, op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel.

Sinds 1771 is deze Bodegas 'Los Frailes' in handen van de familie Velazquez , en was reeds een opmerking van de vroegere koning : King Carlos II van Spanje.

De opvolgingen van het karakter van de wijnen en het terroir bleven niet uit. Druivenstokken zoals variëteiten Monastrell ( nu reeds 40 jaar oud) , en een biologische aanpak naar agriculture, modernisering in 3 nieuwe werkplaatsen is een succes van ' great quality' geworden.

130 ha in de Valley ' Els Alforins' met een Continental-Mediterranean' klimaat. 60 % Monastrell , 20 % Cabernet Sauvignon, met 20 % Tempranillo, Marselan, Shiraz, Garnacha, een zekerheid voor stoere, body-wijnen. Bijna alle druivenstokken hebben al een geboorte-akte van 25-40 jaar oud. Met een opbrengst van 3000 kg/ha en een natuurlijke resistentie, verblijven de wijnen in een 10.000 m2 'winnery', met een lage gebruik van 'zwavel-dioide' voor ontsmettingen en hygiëne.

Uitsluitend rosé-en rode wijnen vinden hier hun weg .

Rosado Monastrell (rosé)

100% Monastrell
-De geuren van het terroir ,karakter, frisheid en duidelijk rood fruit fruitigheid.

Paëlla, salades , rijst en pasta, gegrilde vis vonden hier de idealen met deze rosé. Schenk rond 9°C.

Monastrell ( rood)

100 % Monastrell
-Een komplete ' vin de plaisir' met brilliante ruby purper reflecties.
-In de neus ontdekken we : blackberry, strawberry en cherry-fruit met een hemelse balsamico, een full gestructureerde attack met een lichte tannine. Afdronk een goede uurwerkwijzer rond.

Barbeque, tapas zijn hier de idealen. Schenk hem rond 16 °C .
Barrica Monastrell-Cabernet Sauvignon

80% Monastrell - 20 % Cabernet Sauvignon

-Genereus dit huwelijk met de beroemde cuvées , eiklagering op zachte Amerikaanse eik gedurende 4 maanden in een micro-klimaat.

Rood cherry, met medium schittering aan kleuren, complexe tonen, bijzonder structuur, een groene pepertoets en wat een 'gentemen' afdronk.

Lam, barbeque en een goed beef-steak komen hier uitstekend van pas.

DECA April 2010

Te koop : VINOTHEEK Roeselare

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese