Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Lancering wijnton.be

Gepost op 06/01/2009 om 22:36 door Carl in de rubriek algemeen.

Geachte Surfer, Welkom!

Wij wensen U, jullie, samen met het wijnton team, een gelukkig NIEUW JAAR '09. Een vineuse tasting jaar! Met een vastberadenheid hopen we regiogericht zo goed mogelijk in te lichten, wat leeft bij: wijnbouwers, wijnhandelaars, wijnclubs, boekhandelaars, dégustaties, enz.

* Europees is een veréénvoudiging voor een oorsprongsbenaming(en), wel een must. Toevoegen van zuren, alcohol, suikers een verbod. De gebruikte 'blends', cépages, druivensoorten een verplichting op het etiket!

* Nieuwe wereld: Nu echt een vaste vacabulaire: Australie, Nieuw-Zeeland, Amerika, Mexico, Canada, Argentinie, Chili, Bolivie, Brazilie, Zuid-Noord Afrika, Azie, Japan, China, Thailand, waar riesling, chenin, pinot gris, pinots, cabernets, chardonnay's, chrirah, pinotages, carmenières, malbec zich EVENEENS mineraal thuisvoelen.

* Akkoord voor: Vermelding van sulfites, waarschuwing voor zwangere vrouwen, matiging tot gebruik, maar een VERBOD voor een présentatie van een fles/dégustatie bij een cave (Clos, Chateaux, ...), foires-du-vins verbieden, web, affiches DIT NOOIT Geachte FRANSE wetgevers en rechtbanken! Ik (wij) hebben een recht voor te proeven, een flesje te kiezen. Misbruik van gebruik van reklame MOET gestraft worden, en een algemeen percentage budget voor iedereen mogelijk. Een Champagne, Crémant, vendages tartives, Sauternes met persoonlijke erfgoed , een hard-corner supermarktprijs, voor iedereen toehankelijk.

* Sjeiks en tulban-bolhoeden toestanden dewelke graag een dure wijn betalen, het zal ons een zorg wezen, wij zijn de grote 'kenners', grote hobbyisten, en zoeken naar de inhoud van een fles. Onze Europese/landgenoten wijnexperten, AUTEURS zoals: 'grote Frank Van der AUWERA' en zijn collega's Alain, Bruno,enz.. staan borg ons wekelijks in te lichten, met zelf kleine prijzige aankoopswijnen met grootheid, GROOT zijn jullie!
Een aankoopsgids, een auteurswerk, hun grootse inspanning in dag(weekbladen) volg mede, koop aan! Jullie zijn de sjeiks met een non nonsens GEVOEL !

* Een 50 graden aardbollijn/wijnlijn is géén feit méér, waar ONZE TROTS? Het land van bieren, zo geeerd, onze koekjes, chocolade alles met onze weersomstandigheden, zijn wij geen chauvinisten , petit(e) Belges, met reeds een grote WIJNBOUW ......waar onze trots ? Dank U Alain (Megavino), dank U Heer Frank, dit aan te durven ...te vermelden . De beste Belgische wijnen! Nu aan jullie! Vernieuwde regering(en)! Proost vineuse vrienden!

Carl Devriese voor STANDPUNTEN.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
4 reactie(s)

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese