Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een Bag in BOX wijn!

Gepost op 11/05/2009 om 21:53 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijn wereld zit niet stil, om allerhande vernuftigheden te verkopen. Een 3 of 5 liter Bag in Box (land)wijn van allerhande regio's is nu een hype geworden. Handelaars en supermarkten kunnen u perfekt helpen deze wijndozen mede te nemen. De variatie is niet meer te tellen: wit, rood of rosé.

Verpakt in een doos, met een insnijding om een tapkraantje eruit te halen, waar een kunstzak met wijn is volgepropt. Hoe groter de hoeveelheid wijn, hoe beter de finesse klinkt het graag. Voorlopig nu nog land, vin-de-pays, en gebottelde plaatselijke wijnen, mono-cépages (één druifje)of samengestelde wijnen met meerdere druivensappen verkrijgbaar.

Langer houdbaar: De tapkraan is zo ontworpen en gemaakt dat géén lucht bij de wijn kan tijdens het tappen en bewaren tot zelf 6 weken na het eerste tap te bewaren. Zo hoeft men niet deze wijn in enkele dagen op te snoepen. De Bag in Boxwijn is een uitstekende barbecue wijn en geen sjouw met flessen.

Recepties, promoties, feestjes: lichter in gewicht, geen statiegeld, hup in de afvalbak. En het plezier zelf te tappen. Koeling kan gebeuren in een frigo, en de unieke verpakkingswijze van bag in box garandeert dat smaak,aroma en kwaliteit steeds dezelfde is en blijven. Geen kurkwijn, geen onhandigheden met kurkentrekkers.

Ook voor wijnboeren een duizend en één gemak, top specialisten, bedrijven zorgen voor deze vulling tot verkoopsklaar.

Minpunt: Graag een beetje uitleg, waar de wijn vandaar komt, wie de wijnbouwer is, regio en druivensoorten. Graag natuurlijke blijvende controle van labo's met verpakkingsdatum en houdbaarheid. En ben ik zelf ook eens 'geflipt' geweest van zo'n prachtige doos, met kleuren, hardcorners in supermarkten maken het vrolijk om 6 weken zure wijn aan te bieden, waar je nauwelijks nog naar uitkijkt.

Straks luxe verpakkingen met grote wijnen? Laat maar komen Grietje, als de prijs maar minder is, voor minder verpakkingen.

Mag het gezellig worden, onder elkaar, proost!

Carl

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese