Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Het WIJNGOED (Cave) MONTEBERG!

Gepost op 18/01/2009 om 15:55 door Carl in de rubriek algemeen.

Het wijngoed Monteberg is gelegen in het pittoreske Heuvelland: niet alleen toeristisch maar ook voor wandelaars, fietsers een waar paradijs.
Maar er is meer....

Op de zuidhelling van de Monteberg en Kemmelberg werden in 1996 de eerste wijngaarden aangeplant,intussen uitgebreid tot 5 ha goed voor 25.000 wijnstokken.

Een ondergrond van ijzerzandsteen, bescherming door bossen aan de noordkant en een steeds beter wordend klimaat, zorgen voor een geschikt terroir om ook hier in het Heuvelland wijn te verbouwen.

Naast witte wijn, vinifiêren we ook rosé en rode wijn. Ons assortiment wordt in 2009 vervolledigd met mousserende wijn.

Proef ook de zelfgemaakte aperitief op basis van appel en peer: 'POMMELLE'

Druivenstokken zoals : Chardonnay, Pinot Gris, Dornfelder, Solaris, Siegerrebe, Kerner, Regent, Muller Thurgau en Pinot Gris zijn er te vinden.

Bezoek ons, met een rondleiding in de wijngaard, twee degustaties, terwijl u het productieproces op ons wijngoed op film meevolgt! zaterdag niet op Zondag! feestdagen! open 10h-12h
14h-17h tijdens de week: bel ons op!

MONTEBERG Smijterijstraat 4a 8951 Dranouter/Heuvelland www.monteberg.be
info@monteberg.be

De allereerste 'OSCAR' toegekend voor witte wijn en KERNER 2007 in de wijnaankoopgids 2009 'DE 300 BESTE WIJNEN' onder de 10 euro! Van de Heer Frank Van der Auwera! Helaas UITVERKOCHT!

Een WIJNTON.BE TIP! Bezoek bij het afdalen, van de Kemmelberg, een toch wat zéér speciale dorpscafé op de dorpplaats KEMMEL: LABYRINT ,snoep een streekbiertje, Hommel, Oerbier,.. het Monteberg wijntje..met de plaatselijke paté! Monteberg wijn eveneens te verkrijgen: winkeltje LABYRINT of dorpplaats KEMMEL bakkerij! Wedden, Uw bezoek, kan niet meer stuk?

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese