Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Provençaalse keuken en wijnen

Gepost op 27/06/2011 om 10:08 door Carl in de rubriek algemeen.

Gezond en lekker- de groenten en de sauzen van de Provence. Geuren en kleuren, wat moet een mens nog meer hebben ? Daarbij onze wijnen natuurlijk- we zochten het uit ! Eerst nog een goed stukje vlees erbij, of gevogelte , en we laten jullie nu al waterbekken.

Het moet al een beetje duidelijk zijn, wat onze keuze zal worden , wat dacht je van de G.S.M. -wijnen ? Een éénvoudige bedenker voor Grenache , Syrah , en Mourvèdre , de wijnen uit Côte-du-Rhône. (assemblages)Een tipje van de sluier

Rhône -wijnen zijn de oudste wijnen uit Frankrijk, en wanneer we , eind 1980 gaan opzoeken - kreeg de regio Côte du Lubéron hun verdienstelijke A.O.C. . Dit allemaal voor wit - rosé en rood. Dit zullen we echt verder eens onderzoeken.

Klimaat is er wel niet om te boffen, maar de trage groei tot bessenpluk is er uitstekend. Een tweede voordeel , de flessen hebben goede kwaliteit, en vrij goedkoop ( nu nog) . Populariteit gaat snel de hoogte in, zodat we dit goed moeten opvolgen. De nadelen zijn te verwaarlozen, minder gestructureerd ( jong) , maar laat de fles(sen) niet te jong gaan verbruiken. Een lange slaaprust is dan ook niet aan te raden, neem minstens een volle oogstjaar .

Start alvast met de rosé ( aperitief) van Côte du Lubéron en zeg nu zelf , naargelang uw gerecht , met witte of rode wijnen op te dienen. Is dit niet echt fantastisch ? Kruidigheden, fruitigheid, en een goede hap wijn in de mond.

Er zijn beroemde wijnbouwers in deze streek , en kan je ' Les Griotte ' van Val Joanis beetnemen, dan heb je prijs! Smakelijk en véééééél succes !

Wijnen vrij gemakkelijk te vinden in Vlaanderen.


DECA Maart 2011

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese