Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnbouw Heuvelland (terug) in de prijzen !

Gepost op 01/08/2012 om 18:47 door Carl in de rubriek algemeen.

De jongste wijnbouwer van ons land Martin Bacquaert, blijft maar in de actualiteit, met zijn jonge onderneming als wijnbouwer ,heeft hij al een medaille kunnen veroveren op het grootste wijn concours- heden valt terug nieuws te rapen. Zijn nieuwe cuvées zijn schitterende wijnen, de toekomst is buitengewoon goed.

WESTOUTER/HEUVELLAND - Het Wijndomein Entre-Deux-Monts van Martin Bacquaert is winnaar geworden van de innovatiecampagne 2012. Dit werd bekendgemaakt door het Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbouw.


De jury koos uit 130 inzendingen 10 winnaars die elk 3000 euro ontvangen voor de realisatie van een innovatief project. Wijndomein Entre-Deux-Monts uit Westouter ontvangt de prijs voor het uitgebreid in kaart brengen van zijn impact op de klimaatverandering, de zogenaamde ‘carbon footprint'. ‘De grootste emissiepost wordt gevormd door de productie van flessen. Martin wil daarom gebruik maken van gerecupereerd glas en zijn schuimwijnen bottelen op flessen met minder gewicht. 'Ook de diesel die zijn tractor verbruikt, speelt een rol,' . Gefeliciteerd Martin !


Alles te proeven, samen met alle wijnbouwers van de streek 15 augustus Warandepark te Kemmel. (Wijnfeesten)Met dank aan de plaatselijke pers.(Het Nieuwsblad)

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese