Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De deuren van het huis van de smaak ' MIUMMM' zijn opengegaan

Gepost op 11/05/2012 om 18:26 door Carl in de rubriek algemeen.

Donderdag 3 mei l.l. , onder grote aanwezigheden van hoogachte politieke - burgelijke leiders , Bv's , pers en genodigden - opende het 'VLAAMS HUIS VAN DE VOEDING' - in de vroegere Rodenbachbottelarij ' Rodenbach' in de Spanjestraat 141 te Roeselare. Een geschikte locatie van een grote oppervlakte, waar nog de heimwee terug te vinden is - de flesjes Rodenbach-bier werden op deze plaats gevuld , nu in Duffel bij de brouwerij Palm - een beslissing van deze eigenaar van verkoop van de gebouwen en grond ter waarde van 450.000 euro.Een Europees projectDe Heer Burgemeester van Roeselare - Luc Martens- is één van de eerste verdiensten - maar ook Provincie raadsleden en Europese verkozenen - want het gaat om zeer veel euro's die noodzakelijk waren voor deze start - nu al 5,5 miljoen euro. De toekomstplannen zijn vastgelegd , om nog verder gebouwen in de omgeving aan te kopen , voor parkingsmogelijkheid voor privé wagens en bussen die straks zullen toekomen vanuit Europa, om dit te bezichtigen. Zondag laatst was er een massale publieke opening met een groot succes.

Miummm

Roeselare is niet alleen het ' hart van West-Vlaanderen -maar ook het hart van Europa - zekerlijk voor de grootste groenetuin en bedrijvigheden , maar ook een belangrijkheid van een Reo - veiling (Roeselare en omgeving) met ruim 3000 groentetelers. Hier begint de oprichting - naast de naamvorming- maar hierachter is nog veel meer te zoeken.

Het is ook een museum van de grootste technologie voorstelling die er bestaat in voeding en smaak. Iedereen laten kennis maken met alles wat voeding en voedingsindustrie te maken heeft , van akker tot de keuken. Peter en Meter van dit groot project zijn de Heer Chris Peeters -Vlaams minister & Mevrouw Claudia Allemeersche ( VTM wedstrijd kookprogramma )Oude marmieten potten en pannen zijn er niet te zien - de modernste apparatuur wel- nog niet betaalbaar voor een huiselijke keuken - en toch te zien in bijna alle kookprogramma's op televisie.

Miummm = toekomst museum = smaak technologie = voedings en belevingscentrum voor kinderen en volwassenen in dit beroemde huis. De how now is een stuk idee uit Zwitserland.

Nog meer eigenaardigheden zijn de mogelijkheden voor jonge starters , bedrijven en de jobvorming - hulp en opleidingen en opvolgingen . Kantoren en plaatsen. ( dit echter niet te bezoeken)
Europa heeft dit goed gekeken - de economische belangen van een grote regio - wat voeding betreft.
Geurmachien - 3 D chocoladeprinter - smaaktoestellen.

Het zou niet eerlijk zijn, alle verrassingen van uw bezoek vooraf te vermelden. Een goede twee - tot drie uur is noodzakelijk om dit rustig te bekijken . Wortel- en banaan koptelefoon en wat hoort men hierin ? - rijden met een echte clarck voor kinderen (ongevaarlijk) - bordjes om te draaien met vragen en antwoorden over vissen , groenten - electronische film - koude cel - fiets om calorieën te meten - het geheim van de frietjes - wat valt er met een computer te doen ? De beroemde geur- en smaakmachien zal een grote populariteit kennen .Er is een moderne cafetaria - met correkte prijzen - een dagschotel of snack in het 'huis van de smaak' - en dit moet wel extra worden !

Goede tips zijn natuurlijk een proeverij van een Rodenbach Grand Cru - van het vat - want je bent in Roeselare.

Geniet van deze prachtige instelling en WELKOM !

HET VLAAMS HUIS VAN DE VOEDING : Miummm

Spanjestraat 141 te 8800 Roeselare

open : elke dag - niet op maan & zaterdag 9-16 uur

Zondag 14-18 uur

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese