Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

De veelzijdigheid van Barbera

Gepost op 28/03/2011 om 18:44 door Carl in de rubriek algemeen.

Amerika heeft enige tijd een belangrijke rol gespeeld voor deze variëteit in de regio Californië. Ook Argentinië, en later Italiaanse imigranten brachten hem mede , naar Italië , waar hij nu de beste 'Piemonte' blauwe druif is geworden. Op kleine schaal wordt deze wingerd nog verbouwd in Griekenland, Roemenië, Australië, Slovenië.
De jonge fruitige wijnen , maken een hoog zuurgehalte in een warm klimaat- daarentegen een laag tanninegehalte met donkerrode wijnen, met zwarte reflexen. Sappige aroma's , exotisch parfum en karakter zal hij winnen op eiken vaten. Wanneer we de stamvader en analyses gaan opzoeken, komen we tot een besluit van een goede verwantschap met Mourvédre.Grote opbrengsten zijn , geen goede wijnen, reken op 45/ha . Een culinair genot met de blauwpaarse knikkerbollen zijn de beroemde Barbera d'Alba , Barbera d'Asti, Barbera Vera, - en eveneens op het etiket te vinden : dolce -fine-forte-grossa- ricca. Neem alvast de hartelijkheid mede , een fruitige Barbera te proeven met alle pasta's . Veel succes toegewenst !DECA Maart 2011 copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese