Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een bezoek bij de wijnboeren Sud - Quest ( Fr)

Gepost op 04/06/2011 om 15:32 door Carl in de rubriek algemeen.

Midi- Pyrenées , het klinkt al bijzonder voor landschappen , groene heuvelhellingen , valleien en ongerepte kalkplateaus en rotspartijen. Het moet al duidelijk zijn , Sint Bachus ( patroonheilige wijnbouwers) waakt en leeft er over zijn wijnbouwers - en dat is ook zo - de tradities van wijnen maken.

Vin - de - Pays - gecontroleerde herkomstbenamingen - Coteaux du Quercy - landwijnen - Appellatie Cahors - wijngaarden van de ' Lot ' - een klein gedeelte van zuid-west Frankrijk.
De passie zal vermoedelijk nog stijgen , wanneer we de ambassadeur in elke fles en elk glas ontdekken : Malbec..

Geografisch zit het snor - mysterieuze grotten zijn er ook te vinden , de wegen bevolkt met dolmens en gariottes , de aroma's zijn de getuigen. Climathologisch is het bijna een tweejaarlijkse fruitigheid waarbij beroemdheden als 'Clos de Gamot' mag pronken .

Er zijn evenveel stijlen als producenten ( 200) en dat maakt de keuzes zo lekker, zo moeilijk te kiezen.

Gemakkelijke wijnen, rijping op hout is een aanrader te ontdekken , organische wijnen zijn dan ook geen uitzonderingen , dat proef je !

Zon fruitigheid , gulheid van deze wijnregio , stielmannen met karakter , zorg , liefde voor het vak , bekwaamheid . Vergeten wij niet verder dat de meest zeldzame druivenvariëteiten in de streek te vinden zijn . ( Tannat - Broucol - Négrette - Folle Blanche - Petit Courbu - Fer Servadou - Mansois .


Tot binnenkort ....


www.tourisme-lot.com

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese