Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Culinaire hints voor uitstekende begeleiding met Loire wijnen.

Gepost op 22/12/2016 om 10:18 door Carl in de rubriek algemeen.

Welke wijnen kan men gebruiken met Loire wijnen ?

Mosselen /Moules: Muscadet, Muscadet Sèvre et Maine, Sauvignon de Touraine.

Grijze garnalen /Crevettes grises de la mer du Nord: Sauvignon de Touraine.

Mechelse Asperges de Malines: Sauvignon de Touraine, Anjou Blanc, Saumur Blanc, Chinon Blanc, Jasnières, Montlouis, Saumur Blanc, Vouvray.

Vissoorten en tong van de Noordzee : Sauvignon de Touraine, Chinon Blanc, Montlouis.

Turbot: Chinon Blanc.

Steack frites: Cabernet de Saumur, Chinon Touraine Rosé. Rouge : Anjou Rouge, Anjou-Villages, Anjou-Villages-Brissac, Saumur rouge.

Witloof /Chicons au gratin: Anjou Blanc, Saumur Blanc, Chinon Blanc, Jasnières, Montlouis, Saumur Blanc, Vouvray.

kip / Poulet du samedi: Anjou Blanc, Saumur Blanc, Chinon Blanc, Jasnières, Montlouis, Saumur Blanc, Vouvray, Anjou Rouge, Anjou-Villages, Anjou-Villages-Brissac, Saumur rouge.

Boulettes sauce tomate: Anjou Rouge, Anjou-Villages, Anjou-Villages-Brissac.

Américain frites: Saumur-Champigny, Chinon, Bourgueil, Saint-Nicolas de Bourgueil.

Fraises de Wépion: Cabernet d'Anjou, Rosé d'Anjou, Cabernet de Saumur.

Kaas / Fromages d'abbaye: Anjou Blanc, Saumur Blanc, Chinon Blanc, Jasnières, Montlouis, Saumur Blanc, Vouvray, Savennières Coulée de Serrant, Savennières Roches aux Moines.



Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief





Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese