Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Vreemde glazen stopsels

Gepost op 11/02/2012 om 15:20 door Carl in de rubriek algemeen.

Sinds geruime tijd, reeds in gebruik en toch nog niet in ruime mate te zien of populair: de glazen stop de VINOLOCK. Een ander alternatief voor een kurk of schroefdop. We konden vrij regelmatig deze flessen aankopen, in de Elzas bvb. , de wijnbouwers hebben er goede resultaten mede, en willen er zelfs niet meer van af. Ook wat bewaring betreft , is er tevredenheid. Ook in Oostenrijk is het vrij gemakkelijk te vinden.


De fles afsluiten

De vinolock, zoals het kleinood heet, zit klikvast in de fles, beschermd door een metalen kapje. Voorzien van een fijne rand uit silicone , waardoor de fles hermetisch afgesloten wordt. Openen en sluiten of zeg maar hersluiten gaat even gemakkelijk. Gelukkig kan je ook de fles platleggen zonder resico op lekken.


Voor - en nadelen

De vinolock kan slechts gebruikt worden, met flessen die erop voorzien zijn, anders is de stop waardeloos.
De kostprijs konden we niet achterhalen, ook de speciale flessen die erop voorzien zijn, en we denken dat dit toch een kostelijk meerwaarde voor aankoop betreft- en wie betaald het uiteindelijk ? De fles achteraf terug gebruiken, om het etiket van de vorige wijn te verwijderen, en als wijnkaraf te gebruiken, is een goedkoop alternatief. Nu we echt aan recyclage zijn, is deze stop eveneens geen goed voorwerp, omdat het uit glas bestaat. Toch blijft deze gadget een mooi stopstel, waarom niet een lang leven.

DECA Feb. 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese