Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Typische wijnen van een rivierstreek

Gepost op 10/12/2010 om 11:12 door Carl in de rubriek algemeen.

Loire, en de zeldzame wijnen van frisheid , aromatische kracht van Anjou Gamay, die de tonen van rode vruchten heeft-aalbessen in het bijzonder. Wanneer hij jong gedronken wordt, is hij het bewijs dat een rode wijn licht kan zijn, een sterke persoonlijkheid kan hebben.

De officiële benaming werd in het leven geroepen om een duidelijk verschil te maken tussen rode wijn, geproduceerd met als basis alleen de wijnstokvariëteit Gamay en die afkomstig zijn van de Cabernet Franc en de Cabernet Sauvignon. De benaming strekt zich uit over de zuiderlijke oever van de Loire en 320 hectare gronden die over het algemeen tot de meest leisteenachtige behoren, verdeeld over het hele gebied van de officiële benaming Anjou, met uitsluiting van het productiegebied Saumur.

De wijnen

Een heldere kleur met paarse schakeringen, een complexe geur van rood fruit, in het bijzonder, de rode bes waarmee zich soms vleugjes van exotische vruchten vermengen.. de Anjou Gamay tot een verleider. In de mond geeft hij blijk van een vol bouquet, een fluwelig karakter dat zowel rond als soepel is . Als jonge wijn bereid- en in dit geval enkele weken na de oogst vanaf de derde donderdag van november in de handel gebracht-, geeft hij frisse lekker wegdrinkende en buitengewoon aromatische wijnen.

Culinair raden we aan : visgerechten als witvlees, quiches, zoute taarten en gerechten van bladerdeeg.

Deca Nov 2010 Copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese