Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

4 de Heuvellandse wijnfeesten ( W.VL. België) 2010 terug een succes !

Gepost op 24/08/2010 om 10:01 door Carl in de rubriek algemeen.

Gelukkige organisator Jean-Pierre & Ward Six, tevens wijnbouwers van het wijngoed Monteberg, na hun indrukwekkende inspanningen, op 15 augustus de 4 de Wijnfeesten in het Warandepark met kasteel en park te laten doorgaan.

De weersomstandigheden waren dan eerder niet gunstig, koud en veel wind, de regen bleef wel uit, duizenden aanwezigen waren er op ontdekkingen.

Gratis toegang voor de standjes van oude ambachten, en culinaire hapjes, te bezoeken, een stukje schapekaas te proeven, een schotel pastei met geroosterd brood voor slechts een simpele euro, appelen en fruit, kunstbeelden, sierrraden , en de beroemde orgelman.


Omstreeks 13.30u opende de Heer Burgemeester en schepenen het feest, met een gezellige toon, van dankbaarheid vanwege de wijnbouwers, dewelke het economisch belang van de regio onderstreepten. Een heildronk volgde, en de rondgang kon gebeuren met de start en opening .

Een glas kopen = proeven van de wijnen, en het glas als souvenier meenemen.7 wijnbouwers , wijngoed Monteberg zelf, Wijndomein Entre-deux-Monts uit Westouter (rode-en zwarteberg) , met o.a Pinot Gris, Pinot noir, Kerner, Chardonnay en Siegerrebe , Domain Vidaigne uit Westouter met de beroemde rode Vidaigne-wijnen , Wijngoed Baneberg , aan de zuidflank van de rodeberg, La Ferme Blue , iets verder gelegen aan de grens met Wallonië met de witte Müller-Thurgau , Klein Rijselhoek sinds 1991 met natuurlijke wijnen o.a witte Seyval, Solaris, Regent, vroeger Cabernet, Cabernet Cartis , schimmelresistente soorten, Wijngoed Zilver Cruys uit Boezinge met de jongste wijnen Chardonnay , een frisse Bachus en een donkere rosé op basis van Pinot Noir.


Ook Wijnton.be

Uw regionale wijnblog & site was er ook aanwezig met de ploeg , en de splinternieuwe PARTYTENT, die straks de verdere PROMO zal verzorgen, om nieuwe leden te ontmoeten, nieuwe vrienden informatief digitaal kennis te bezorgen. Succesvol heten wij alle sympathysanten , leden veel surfsucces, en een verdere ontmoetingen met PROEVEN MET WIJNTON.BE . Fijn was het alvast wel.
Tot volgende jaar, met de feestneus voor de 5 de editie. We vragen aan de Grootmeester van de wijnen, Europees Wijnexpert, Journalist, Auteur, Frank Van der Auwera , ons te leren proeven, te bezoeken - de Partytent van de WIJNTON-familie .. wie weet ....noteer alvast 15 Augustus 2011. Wijnton.be WORKSHOP !


Geniet van de foto's en de sfeer.
Dank vanwege alle wijnbouwers voor uw bezoek !Stuur ook uw foto's naar de redactie, we plaatsen steeds erbij . Dank voor uw reacties, waren de wijnen lekker ?
Het wondermooie Heuvelland te bezoeken !


Dank aan : Plaatselijke VVV kantoor, Gemeentebestuur, Pers , DE TIJD met Journalist Heer Frank, Van der Auwera, alle mensen die een handje toestaken, de culinaire standjes, handelaars, bezoekers , iedereen en uiteraard de initiatiefnemers WIJNBOUWERS uit Heuvelland , en omstreken.

Foto's WIJNTON.BE copyricht Aug 2010 met dank aan Pascal !
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese