Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Jubilee uitgave WIJNKOOPGIDS zag het licht op MEGAVINO

Gepost op 27/10/2012 om 23:55 door Carl in de rubriek algemeen.

Het was een primeur voor Auteur, Journalist Frank Van Der Auwera , om zijn jubelaris uitgave zo snel te tonen aan het publiek, deze keer was het op MEGAVINO in zaal 'Riesling' Heysel te Brussel .

Zes volle maanden dag-en nacht uitschrijven aan een hoog tempo op zijn 'MAC' computer, coordineren van zijn proefpanels, verzamelen en sorteren van 3333 flessen en 566 handelaars , supermarkten, groothandelaars die voortdurend aan zijn tijd roofden om in te zenden en af te leveren. Daarnaast wachten nog de pennetrekken van de wekelijkse magazines zoals ' DE TIJD ' & Sabato - Citta & Gazet Van Antwerpen - proefschrift (NL) - Winelife Magazine en tussentijdse webblogs ' WIJNTIJD ' - VTM koken (ontkurkt) - 2 splinternieuwe webblogs die nu ook in de ether zijn , voor een invulling. Een verschrikkelijke dagtaak die begint met stress- gelukkig is er nog koeling van een dagelijkse proeverij. Dat Frank nog digitaal over de muurtje wipt , met zijn facebook 'account' , kan je voorstellen van een brave huisman die nooit zijn vrouw lastig valt ?Must HAVE editie


1987 was een gekke droom van wijnzotten, dwarsliggers twintigers en early dertigers , om een betaalbare gids met wijnen onder de 10 euro te publiceren. De prijzen waren dan nog niet zoals nu - en nog steeds kan men deze WIJNKOOPGIDS maken, anno 2012 ! Zijn top Sommelier bij degustaties zal het wel geweten hebben, met zijn eerste 'culot' en de dagelijkse 'blinddegustaties' en de vulling van alle glazen.

Feest

Zondag 21 oktober op het Salon van Megavono was de grote feestdag , die de VIP genodigden van Gazet Van Antwerpen, VTM , De Tijd , en de geselecteerden door lottrekking WIJNTON.BE mochten beleven. 13.30 u terug een zenuwlopende auteur, die steeds zijn 'AGENDA' nakijkt, én of alles voorhanden is voor een TOP degustatie. Tien kraaknette mooi uitgedurste Sommeliers van de Hotelschool uit Leuven , stonden onbewegelijk om de 8 uitverkozen OSCAR-wijnen te serveren. Alle tafels waren voorzien van 3 volle grote 'SOMMELIER-glazen)per persoon - fles water en de zwarte spuuwemmers.

Een grote eer was voor ons , met een korte voorstelling van de nieuwigheden van de 25 ste WIJNKOOPGIDS - waarvan nu bijna alle landen uitmaken en tevens bijna alle druivenrassen. Splinternieuw is nu geworden : DE BIO -OSCAR genomineerden, naast de getrouwe extra's van 30 Cava's en andere bubbels tot 15 euro. Goed in timing, want de dorst steeg tot aan onze lippen.

DEGUSTATIE FICHE

wijnkoopWijn 1 = Ippolito, Grillo 2011

WIT te koop bij Odilon 8,90 euro Sicilia (Italië)Wijn 2 = Stift, Tante Mitzi Grüner Veltliner 2011

WIT te koop bij Oostenrijks Wijnhuis 9,90 euro uit Weinviertel (Oostenrijk)
Wijn 3 = Palacios Reales, Tempranillo 2011

ROOD te koop bij Sacacorchos 3,93 euro uit La Mancha (Spanje)Wijn 4 = Vinum Pannonia Allacher, Sankt Laurent 2011

ROOD 9,41 euro Oostenrijks Wijnhuis uit Neusierlersee (Oostenrijk)Wijn 5 = Château La Bastide, Cuvée Exubérance 2010

ROOD 8,09 euro te koop bij Wijnmakelaarsunie Corbières (Frankrijk)Wijn 6 = Noble Savage, Cabernet Sauvignon/Merlot 2009

ROOD te koop bij Elvama-Wines 7,95 euro uit Stellenbosch (Z-A)Wijn 7 = Wurzinger, Kreuzjoch 2009

ROOD Oostenrijks Wijnhuis 17,93 euro uit Burgeland (Oostenrijk)TOPWIJNEN & zo zuiver .....


Ik geloof dat iedereen het met getuigenis heeft geproefd, want er was weinig commentaar aan toe te voegen. De spuuwbakken bleven leeg - onherroepelijk zijn deze wijnen met de volledige nota's van de Auteur - het beste bewijs van zuiverheid in geuren- smaken. De volle zaal was overtuigd, en kregen we nog verschillende bijzonderheden erbij, het is niet te geloven ! Samen met 'DIEU' hemzelf (Frank) , de 25 ste WIJNKOOPGIDS viering meemaken - het is een special om lang na te vertellen. Echt genieten van wijnen.

Het (feest) applaus is dan ook minutenlang te horen geweest in de inmense oppervlakte van MEGAVINO en terrecht. De versgedrukte éérste druk gidsen vonden onmiddelijk hun bestemming- straks in alle bookshops van Vlaanderen.Gefeliciteerd Frank - Uitgeverij VRIJDAG - alle medewerkers .


DECA okt 2012 eigendomsrechten van dit artikel & foto's

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese