Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Château Caberzac

Gepost op 24/05/2012 om 18:53 door Carl in de rubriek algemeen.

De geheimen van een cuvée Arthur - Capitelles-Alice-Belvéze-Garrique tradition moeten we terugvinden in de A.O.C Minervois. We zijn duidelijk in de omgeving van Béziers , Carcasonne , Narbonne. Propriétaire Gontran Dondain en zijn familie zijn dan ook trots reeds hun 10 de millésime voor te stellen op hun 68 ha wijngronden, waarvan 53 ha in productie.

4 types van terroirs : Mont des Capitelles -Plateau de Belvéze -Les Garrigots -Cazelles met of zonder heuvelruggen bewijzen ze finesses.

De ' caractéres de cépages ' zijn natuurlijk de hoofdspelers . Doelbewust een lage opbrengst 25-45 hl/ha , harmonieus in stalen thermo cuves gistingen of gerijpt met hout bereiken de afwerkingen, indrukwekkende kwaliteiten.

Syrah , Grenache, Mourvédre , Carignan, Cabernet Sauvignon sterke kruidige staaltjes rood fruit in het glas.

Voor wit : Maccabeu - Bourboulenc - Rousanne - Grenache Blanc en Muscat . We begrijpen de sterke wingerds met fonkelende geuren en kleuren. Lanquedoc blijft een hartelijkheid met sterke culinaire troeven - zon , microklimaat , rolstenen en organische organismen dat proef je in het glas.

Degustation - Vente au Caveau ( verkoop en proeverij )

Château Caberzac
Frédéric Passy 4
92200 Neuilly sur Seine


* Wijnen worden naar meer dan 14 landen uitgevoerd

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese