Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Europese wijnbouw promotie voor de landwijnen (IGP) uit Cévennes .

Gepost op 01/08/2016 om 23:33 door Carl in de rubriek algemeen.

In het département van de Guard in de Rhônedal, kunnen de wijnbouwers juigen in de omgeving van CÉVENNES. Of zegt Duché d'Uzés u iets meer ? In 2007 was dit al eerder gebeurd, met een eerste kwaliteitsniveau van 'Vin de Pays des Cévennes' - die later hervormd is door IGP. Heden heeft Europa beslist om de hoogste kwaliteitsniveau te bezorgen als AOC. De reglementen zal ook de consumenten een plezier doen : rendement beperking tot 48 hl/liter en de voorgeschreven druivenmateriaal voor rode wijnen met grenache noir en syrah. Voor witte wijnen kunnen slechts viognier, grenache blanc aangevuld met rousanne, marsanne en rolle gebruikt worden. Voor de plaatselijke cooperatie Durfort zal dit eveneens mooie financiele gevolgen hebben.

Ontdek de wijnen steeds met exotische expressies, fris, fruitig en vol. Voor de rode wijnen bieden ze een gulle fruitige neus met Provinciale accenten. Volheid van veel rood fruit, met chocoladetoets, bittere koffie, rood/zwart fruit. En wat hebben we geleerd? Barstensvol ideen voor dagelijkse gerechten en meer ...! Vineuze groeten !

DECA Aug 2016

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese