Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Saint-Nicolas-de-Bourgeuil (Loire)

Gepost op 08/05/2010 om 10:16 door Carl in de rubriek algemeen.

Een jonge wijn die zijn geurexpressie tot in de puntjes beheerst, daar sta je verstelt van. Dankzij zijn streek is de Saint-Nicolas-de-Bourgeuil perfect in staat frisheid en rijpheid met elkaar te verenigen, en dat met veel karakter!

Wijngebied en terroir

Op de rechteroever van de Loire , op het zuiden gelegen, wordt het gebied van de officiële benaming beschermd door het woud tegen de Noordenwind.

De grond die ' grint en kiezels' afvoert, dat wil zeggen, zand en keien, is hier overheersend, met uitzondering van het Noorden war hellingen van turfkrijtsteen worden aanghetroffen. Het is aan deze variëteit van grond en aan zijn microklimaat, waarvan het wijngebied op ruime schaal profileert, waaraan de wijn zijn karakter en zijn verscheidenheid te danken heeft.

Het assortiment aan wijnstokken

De Saint-Nicolas-de-Bourgeuil is voor 100 % afkomstig van de Cabernet Franc die hier de Koning van de Loire, wordt genoemd.
De wijnen

De Saint Nicolas-de Bourgeuil, in de eerste plaats rood, tooien zich met een kleur met een purperen weerschijn; ze bieden een breed aromatisch palet.
Met vleugjes van kers, aardbei, framboos en pioen , kunnen zich herinneringen aankruiden en ook vioooltjes vermengen die geschikt zijn voor de wijnstokvariëteit. De rosé wijnen die in een zeer geringe hoeveelheid worden geproduceerd, zijn vooral gezocht wegens hun frisse karakter.

Schenk deze wijn rond 16-18 C , witvlees, bebraden vlees en een lichte keuken, kazen en bijzonderlijk geitenkaas verdienen deze Loire wijn.


DECA Copyright Mei 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese