Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Frank Van der Auwera leest zijn nieuwsbrief voor

Gepost op 21/12/2009 om 10:11 door Carl in de rubriek algemeen.

2009 zette de trend voort die eigenlijk al een paar jaar bezig is : in de wijnwereld bestaat er geen komkommertijd meer, geen rustperiode, geen vakantie. De wereld draait nerveus door, zelfs in het hartje zomer of putje winter, met constant technische ontwikkelingen, verrassende appellaties, boeiende ontmoetingen, nieuwe spelregels en (helaas) ook een pak fraudezaken.

Misschien is het omdat ik wijnactualiteit dagelijks met een vergrootglas volg via o.a. mijn blogs (www.wijntijd.be) of omdat binnen-en buitenlandse wijnimporteurs letterlijk met honderden aan mijn deur aanbellen om hun 'laatste creaties' te laten proeven, maar feit is : we leven in een luilekkerland op het vlak van wijnaanbod.

Elk jaar dat ik een nieuwe editie van de wijnkoopgids voorbereid, denk ik : deze keer zullen we wel tegen het plafond aanschuren. Het kan gewoonweg niet dat er méér en betere flessen van nog méér handelaars binnenstromen. Het surprise-effect zal wel uitdoven. Maar neen: ook de oogst 2009 bleek weer rijker dan de vorige jaargangen. We zitten hier in ons land zeker niet met een tekort aan alternatieven voor ons glas of onze kelder.

Ik hoop dan ook dat 2010 in dezelfde stijgende lijn kan doorgaan. En ik wens daarom .....

...dat u persoonlijk en al wie u een warm hart toedraagt, volgend jaar-zowel privé als professioneel-gezond en wel alleen maar lekkere, boeiende, verrassende cuvées in het glas krijgt.

...dat wijn de tongen en vooral ook de geesten mag losmaken, zodat er open kan gediscussieerd worden over al wat ons bezig houdt, in een sfeer van vriendschap en begrip.

...dat steeds meer wijnliefhebbers geen simpele etikettenslaafjes meer blijven, maar proevers die alleen maar oordelen op dat er in hun glas drijft en niet blind geloven wat er op het label gedrukt staat.

...dat de hoera-verhalen over de uitzonderlijke kwaliteit van het millésime 2009- vooral dan in Bordeaux en Bourgogne- zich niet vertalen in opnieuw een waanzinnige prijsverhoging.


...dat ik u allemaal straks ook op Facebook mag ontvangen op mijn pagina (tik 'wijnkoopgids' in en eventueel 'Driehonderd Beste Wijnen' en klaar is kees, pardon Frank)

...dat ik niemad nog hoor zeggen ' Jamaar, ik ben geen kenner', want 'kennen' is per slot van rekening minder belangrijk dan 'genieten'. En dat kunnen we in theorie toch allemaal ?

Kortom, dat 2010 een cuvée mag worden waaraan u binnen 10 of 20 jaar nog met rode oortjes terugdenkt.
Frank Van der Auwera


Europees Wijnexpert
Vlaanderens beroemste Wijnpaus
Wijnjournalist DE MORGEN (DM MAGAZINE ) , DE TIJD (SABATO) en de franstalige uitgaven.
WIJNTIJD www.wijntijd.be wijnblog
Auteur : 22 Wijnkoopgidsen 300 beste wijnen onder de 10 euro


copyright eigendom Wijnton.be digitale copy's niet toegelaten .

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese