Wijnkaart voor Elzas flessen Gepost op 04/07/2011 om 19:17 door Carl in de rubriek algemeen. De manier van leven in de Elzas is natuurlijk gebaseerd op de culinaire geschiedenis : de Elzassers maaltijden samen met de wijnen vormen één geheel . De slanke flessen bieden uitstekende mogelijkheden : geuren -smaken - genieten, met ons volgend hulpje veel succes.
Aperitief : Crémant d' Alsace - Muscat d' Alsace
Schaal - en schelpdieren : Silvaner -Pinot Blanc - Riesling - Crémant d' Alsace
Vleeswaren , salades : Silvaner - Pinot Blanc - Pinot Noir.
Ganzenlever : Vendages Tardives - Gewürztraminer - Pinot Gris
Vis in saus : Pinot Blanc - Riesling - Pinot Gris - Crémant d' Alsace
Hartige taart , souflé : Sylvaner - Pinot BLANC
Zuurkool : Riesling - Crémant d' Alsace
Asperges : Pinot Blanc - Muscat d' Alsace
Kip , kalkoen en kalfsvlees : Pinot Blanc - Riesling - Pinot Gris - Pinot Noir - Crémant d' Alsace
Rood vlees en wild : Pinot Gris - Pinot Noir
Oosterse en Aziatische keuken : Pinot Gris - Gewurztraminer
Vogelsoorten : eend gans - gerookte vis ( zalm of forel een Riesling

Jonge kaas : Silvaner - Pinot Blanc - Pinot Noir
Geitenkaas : Silvaner - Pinot Blanc - Pinot Noir
Oude kaas , blauwe kaas :gewurztraminer - Pinot Noir
Desserts : gewurztraminer - Crémants d' Alsace - Vendages Tardives Selection Grains Nobles.
Aanbevolen serveer temperatuur 8 ° C Crémant 5 ° c
DECA copyricht MEI 2011 |