Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Zilver Concours Mondial voor West-Vlaamse wijngaardfles

Gepost op 15/05/2010 om 09:32 door Carl in de rubriek algemeen.

Dit is oprecht , het meest gelukkigste moment, deze thema hoogwaardig te melden.

Een geloofwaardigheid , dat dit kon - was steeds in mijn kennis van wijnen aanwezig : de opvolgingen , het terroir, de klimathologische omstandigheden, de vinificatie. De wijnboeren uit Heuvelland, Rodeberg-en Zwarteberg kunnen indrukwekkende tafelgenoten bezorgen. Een prachtig millésiemejaar 2009 , de perfecte timing van 'druivenpluk' , waar zuren- en suikers, rijpheid van het fruit, zo belangrijk zijn.

Wijnton.be was er steeds voor gewonnen, tientallen thema's on-line te plaatsen, voor de nog steeds jonge wijngaarden, die een groot product in de toekomst zullen leveren. Al eerder kreeg de rode 'Vidaigne' van de privé wijngaard van Dokter Schotte, een opmerkelijke prijs , als beste wijn , uitgeroepen door een jury van Vlaamse deskundigen. Het vervolg kan niet meer stuk. Ook Monteberg, kreeg al eerder de eerste 'OSCAR' in de 300 wijnengids van Frank Van der Auwera. Laat ons trots zijn, waar ook schuimers uit Meerdael eveneens grote parelprijzen kregen, en nu een beroemdheid zijn geworden. Belgie Vlaams-en Waals grondgebied kunnen mee wedijveren als wijnstreken .

Zilver, Concours MONDIAL Bruxelles , voor een Vlaamse wijn, dewelke nu echt wereldwijd een erkenning kreeg op 'PALERMO' , waar de wedstrijd plaatsgreep dit jaar eind April , van één van de beste wedstrijden ter wereld opgericht in 1994. De zilveren zegel op het flesje zal het bevestigen. De juryleden van alle werelddelen....blindproeverij. Begin Juli is het flesje verkrijgbaar op het domein .Cuvée Kerner Raphaël 2009

Wijnbouwer Martin Bacquaert ( jongste wijnbouwer uit België) , domein Entre-deux-Monts uit Westouter, is dat ook trots zijn troetelkind voor te stellen .

Kerner , een Duitse ras, is de koningin geworden van zijn druivenrassen bestaande uit Chardonnay, Pinot Gris, en Siegerrebe, eveneens zijn rode Pinot Noir , kan een opmerkelijke rol gaan spelen , voor een rosé schuimer of als monocépage.


Op eik
Jonge gele frivole kleuren met schittering naar witgoud.
Exotisch, bloemen, vanille, het jong wit fruit, de citrus zuren, de frisse finesse in de mond, zacht wit fruit - evenwichtig met de zuren , limoen, citrus van pompelmoes, een lichte houtexpressie komt erbij als geschenk. Mag het het beste vis-of wit vleesgerecht genieten.Het wijntje zoekt nog naar karakter, rust, te rijpen , doch eerder jong te snoepen . Proficat Martin !
Domein Entre-deux-Monts Westouter Heuvelland


Deca MEI 2010
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese