Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Satrapezo Ice-wijn (Belra) + Film !!!!!

Gepost op 08/04/2009 om 21:35 door Jeffrey in de rubriek algemeen.

Deze eerste Georgische Ice wine wordt gemaakt in de landstreek Kachetië van 100 % Rkatsiteli-druiven, die voor de pluk nog enkele dagen zijn blootgesteld aan de vroege winterkoude van tenminste minus 8°C. Door de vorst bevriest het water in de druiven en kristalliseert zich uit. De suiker en smaakstoffen vormen vervolgens een hoge geconcentreerde vloeistof met een aroma dat twee tot drie keer zoeter is dan sap van druiven die vóór de vorst werden geplukt. De volledig bevroren druiven worden voorzichtig en afzonderlijk geplukt. De druiven worden onmiddellijk geperst en twee maanden lang gefermenteerd.
Door de bijzonder toegewijde vorm van productie en de uitstekende kwaliteit van het sap, behoort de Satrapezo tot de top van nieuwe merken van het wijnbedrijf Telavi Wine Cellar.

Geur/smaak: Ice wine heeft een intens aroma van honing, peren, abrikozen, perzik, ananas en citrusfruit. Wanneer u de wijn in een glas laat ronddraaien zal de geur zich ontvouwen. De smaak doet denken aan frisse ananas, ze tintelt en blijft hangen in de mond lang nadat u de wijn hebt gedronken. Deze Satrapezo is een harmonisch en exclusief product van hoge kwaliteit, geheel passend voor de Georgische wijnbouw. Het eindresultaat is een briljante wijn, glashelder en goudachtig van kleur, met een zilveren glinstering.
Proef de wijn op uw tong, in uw keel en vervolgens diep in uw ziel. Ervaar de emotie en beleef het moment, dat diep in uw geheugen zal blijven.

Serveren: de Satrapezo wordt gewoonlijk licht gekoeld tot koud geserveerd bij fruit of een zoet dessert of om zo van te genieten. Serveren op 5 - 12 ° C.

Alcohol: het alcohol percentage bedraagt 10 % vol.


Romantische beelden : hoe maakt men Ice-wijn met muziek ! ( beelden niet van Georgie)

Met dank aan belra voor het ontvangen van dit artikel.
Bezoek zeker ook eens www.belra.be.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese