Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt : het snelste wijnnieuws voor de wijnliefhebber !

Gepost op 26/01/2013 om 22:27 door Carl in de rubriek algemeen.

Met deze rubriek, volgen we de 50 ste belangrijkste wijnlanden ter wereld- volgen we de correktheid op in de 'perswereld' bij de collega's - nieuwigheden bij de handelaars - volgen we onze dagelijkse mailbox en bezorgen we de beste informatie . Roddellectuur is hier niet te vinden - ernst en humor -vreugde en verdriet is soms mogelijk !

*Zuid-Afrika komt op de 8 ste plaats van de wereld (ranking) van wijnproducerende landen. De kinderen van gewezen (reeds 90- er) gewezen president en Nobel laureraat Nelson Mandela : Tukwini en Makaziwe vallen plaatselijk in de grote prijzen met hun blends Cabernet Sauvignon, Shiraz en Chardonnay. Hun 'SPARKLING' wine (2012) is nog niet in botteling (jan.2012) melden ze. Succes Dames ! Groeten aan Koen en Lore uit Helgin (Stellebosch) en tevens eigenaar van een wijnhandel in Roeselare.

*Delhaize - group brengt een Cava brut 'Castillo Perelada' op de markt met 4 druivenrassen : Parellada - Xarel.lo , Macabeo en Chardonnay. De Catalanen bezorgen ons zo een gunstig klimaat. De rosé(s) met uitsluitend TREPAT als druivenras zijn de beste, en maakt men echter indien het een bijzonder oogstjaar is.

*Weingut Andreas B. Polsterer is met zijn 'ROTER VELTLINER' 2011 in Oostenrijk en de wijnregio WAGNUM , ook goed op weg voor uitstekende prijzen voor witte rassen. 12 ha wijngrond waarvan 70 % wit en 1 % rood.

*We melden een plotse overlijdingsbericht bij de familie Capercoillie - en eigenaar van 'ALASDAIR SUTHERLAND' in Australië. De 'Hunter Valley' is zo volledig in rouw gevallen. Wij bieden deze wijnbouwersfamilie in naam van de Wijnblog : redactie , leden, surfers en bloggers onze deelneming in de rouwperiode en sterkte voor het verlies .

*In Duitsland hebben ze een 'buitenbeentje' met de zijrivier van de Moezel in Trier - de RUWER . Liefhebbers van Riesling kunnen daar in deze wijnregio zelf uiterst droge wijnen vinden - meestal is dan niet zo .

*Europees wijnexpert , Auteur, Journalist en schrijver Frank Van Der Auwera krijgt het op de heup(en) met 'STINKERDS' in zijn voorlaatste publicatie van de Cita - het weekendbijlage van Gazet van Antwerpen. Gelukkig waren zijn 3 andere beschreven flessen subliem. Oei oei oei ...over de tip van 'stinkerds' en zelfs lectuur van paarden- en dinosaurusdrol ! Frank schrijft zelfs dat de inhoud wat hem betreft : zelf mogen uitdrinken ! Nonkel Wijnton.be zag terzeldetijd zijn aankoop verloren gaan bij een kaasschotel en een 'muffe' fles Argentijn met Shiraz. Bruno Verspauwen (Standaard) proefde een heilzame fles met 'polyfenolen' die cholesterol afbreken en hart infacten verlaagt. Dirk Rodriguez (DM) is recordhouder van 'KURKDROOG' - Alain Bloeykens (Nieuwsblad) proefde de nieuwe Millésimé 2012 van Dom Perignon. Een mens moet toch geluk hebben in het leven !


*Familie MOUEIX is aanwezig in de wijnregio Lussac en Saint-Emilion Grand Cru met hun cuvées Grand Dauphin en Château Juguet : druivenrassen Merlot - Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Het verschil in prijsklasse is 30 % met hoogste prijs : 17 euro. Aan jullie de eer.

*Culinair : vlaamse hutsepot kan men met een Gigondas (Rhône) of een witte VIOGNIER uit Australië begeleiden. De laatste tip , kwam van Frank !

*Er valt 'BOF' te noteren van 3 verschillende dames die met eindejaar de schuimers van Heuvelland degusteerden. Geen namen van hun echtgenotes vonden we op de mailcontacten . Spijtig is bij de ene 'Dame' Mevrouw X een onhandigheid aanwezig geweest (opening) zodat veel glazen verloren zijn gegaan. Zouden de Dames dit allemaal stiekem hebben geproeft , daar is een 'reukje' aan ! Mannen : naast facebook ook uw geliefde WIJNBLOG in de gaten houden ! Jean-Pierre , Ward en Martin ...zo kan je het nu ook eens van een ander horen : PROFICIAT voor de Heuvellanders en de wijnbouwers zelf ! En ...waar is de tijd dat we nog geen reglementen kenden bij degustaties , en de Dames met de grootste WIJNKETELGLAZEN aanwezig waren - de mannen met kleine sherry-glaasjes !

Tot binnenkort !

Wijnton.be Januari 2013 DECA copyricht eigendom

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese