Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op avontuur door de wijngaarden Elzas.

Gepost op 17/05/2009 om 13:08 door Carl in de rubriek algemeen.

We kunnen jullie wijnsuffers, nog eens goed verwennen met een prachtige tip, voor een komende vakantie. (met de fiets ?)

De Elzas buiten de gebaande wegen: door de Wijnroute even links te laten liggen, duikt u de wijngaarden in en ontdekt u één van de wijnpaden. 38 wijnpaden kronkelen door het hart van de wijngaarden en de pittoreske stadjes en dorpjes.

De vele informatieborden die u tegen komt, stippelen de route van de wijnpaden haarfijn voor u uit. In de Elzas hecht men grote waarde aan de gastvrijheid en het eigen karakter van het werk van de wijnboer.

Tijdens elke wandeling, die op zo'n hoogst twee uur duurt, laten de wijnpaden een Elzas vol geuren en kleuren zien. U zult gemakkelijk in contact komen met de wijn boeren die graag uitnodigen om hun wijnen te proeven.

Zo kunt u de wijnpaden nemen van de gemeenten Barr, Blienschwiller, Châternois, Dahlenheim, Dambach-la-ville, Châtenois, Dorlisheim, Epfig, Ergersheim, Heiligenstein, Marlenheim, Mittelbergheim, Molsheim, Obernai, Rosheim, Scherwiller, Traenheim, Wangen en Westhoffen in het Bas-Rhin.

Van Bergheim, Eguisheim, Gueberschwir, Hattstatt, Herrlisheim, Kienzheim, Orschwihr, Pfaffenheim, Rouffach, Sigolsheim, Soultmatt, Turckheim, Westhalten en Wuenheim, of het wijnpad ' Perles du Vignoble ' (de parels van de wijngaard), die de gemeenten Bennwihr, Beblenheim, Hunawihr, Mittelwihr, Riquewihr en Zellenberg in het Haut-Rhin verbindt.

Voor meer informatie: Conseil Interprofesionnel des Vins d' Alsace: civa@civa.fr

Met dank voor deze informatie.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese